Turn on your future in het Smart Lab

ICT en techniekstudenten aan het Da Vinci College kunnen sinds het schooljaar 2016-2017 de module Smart Technology volgen. Deze module wordt aangeboden binnen de opleiding Technicus engineering (Smart Technology) elektrotechniek en werktuigbouwkunde . Deze module geeft de studenten de mogelijkheid andere werkgebieden te ontdekken door techniek en ICT samen te brengen. In de interactieve leeromgeving van het Smart Lab werken ICT- en techniekstudenten samen aan innovatieve opdrachten uit het bedrijfsleven.

De eerste lessen van de module Smart Technology blijken een succes. Ze worden gegeven in het Smart Lab, gevestigd in de Duurzaamheidsfabriek. Zelfstandigheid, zelf ervaren en creativiteit staan voorop in het Smart Lab. Gerrit Molengraaf is docent in het Smart Lab: "Er zijn 170 studenten gestart met de Smart Technology module. Techniek- en ICT-studenten werken samen aan projectopdrachten uit het bedrijfsleven. Hierdoor ben je als student straks klaar voor de toekomst."
Het techniekvak verandert en bestaat niet langer uitsluitend uit werk. Bij steeds meer technische ontwikkelingen speelt ICT een grote rol. Lasrobotica is daarvan een goed voorbeeld, maar ook de communicatie tussen een computer- en een alarmsysteem.
"In het Smart Lab, in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark, krijgen de studenten de mogelijkheid om andere werkgebieden te ontdekken. Het is noodzakelijk dat alle studenten de basis van de elektrotechniek begrijpen om de vertaalslag te maken tussen techniek en ICT”, licht Gerrit toe. "Zo ook voor de eerstejaarsstudenten Middenkader Engineering Elektrotechniek. Er wordt een enorme aanspraak gemaakt op het innovatieve vermogen en het samenwerken van deze studenten. De eerste opdracht waar ze nu aan werken heeft te maken met het bedenken van slimme oplossingen voor alarmsystemen. In groepsverband geven ze dit project vorm van concept tot eindproduct." Later in dit schooljaar gaan de studenten techniek en ICT samenwerken aan de projecten. En in de toekomst nemen ook andere opleidingen deel aan het Smart Lab."