Training Verliessignalering door Anneke Vriens

Heb jij het ook weleens meegemaakt: die leerling die steeds vaker afwezig is en slechtere resultaten behaalt? Die leerling die zich prikkelbaar en soms agressief gedraagt, of juist stil en lusteloos in de klas aanwezig is? Zich ziek meldt of ruikt naar alcohol? Of waarvan je aan je klompen aanvoelt dat er iets is, maar je krijgt je vinger er niet achter? En als je dit meemaakt…..wat doe je dan? Zoek je deze leerling op of ervaar je hem of haar als lastig? Probeer je het verhaal op tafel te krijgen of vind je dat je taak niet?

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat deze voorbeelden uitingen kunnen zijn van verlies- en rouwsituaties? De heftige gevoelens verdragen die met verlies gepaard gaan, is een klus. Jongeren reageren hier verschillend op, de een implodeert door zich bijvoorbeeld terug te trekken en te isoleren, anderen exploderen en worden agressief of vertonen risicogedrag. Jongeren kunnen dan (tijdelijk) de weg kwijt raken en zichzelf daarbij verliezen. Studievertraging of zelfs uitval kan daarvan het gevolg zijn.

Tijdens deze workshop staan we stil bij het leren herkennen van verliesgerelateerd gedrag, de impact van verlies en wat je als docent/trajectbegeleider kunt doen om deze leerling op een adequate manier te ondersteunen en zo nodig tijdig te verwijzen naar een professional. We maken hierbij gebruik van casuïstiek en ieders ervaringen.

Donderdag 26 maart
16.00-20.00 uur
Leerpark, Arcobaleno, zaal Connes (inclusief eenvoudige maaltijd).

Schrijf je in via Schrijf je in via https://connessione.academiemanager.nl/academy/index.cfm

Bel ons Mail ons
Home Sluiten