Terugblik Onderwijscafé

Na een inleidend woordje van Marloes de Vries gaf Rik Griffioen een korte introductie over aansprekend onderwijs. Patrick Hoksbergen vertelde vervolgens meer over het gebruik van webtools in het onderwijs en de mogelijkheden van iDavinci, aangevuld door een korte presentatie van Teus van Toorn over de mogelijkheden van Weebly.

Na de theorie was het tijd voor de praktijk. Door middel van workshops gingen alle aanwezigen zelf aan de slag. Onder de deskundige leiding van enthousiaste collega’s en met ondersteuning van ervaren ict-studenten werden er uitnodigingen gemaakt via Smore, quizzen ontwikkelt met Kahoot en Riddle, animaties ontworpen met Powtoon, websites gebouwd met Weebly, digitale prikborden gevuld met Padlet en projecten gemanaged met Trelloo.

Ben je niet bij het onderwijscafé geweest maar wil je ook aan de slag met webtools? Ga dan naar iDavinci.nl. Hier vind je alle informatie en een handige uitleg per tool.

Meer weten over aansprekend onderwijs? Klik hier voor de hele presentatie van Rik

Het volgende onderwijscafe staat gepland op 14 januari. Heb jij een idee of thema voor het onderwijscafe? Stuur dan een mail naar Kees Verburg (cverburg@davinci.nl)

Bel ons Mail ons