Techniek & media

Is media of techniek jouw passie? Op het Da Vinci College krijg je alle onderwijs, ruimte en motivatie om de beste in je vak te worden. We dagen je uit met echte opdrachten van bedrijven en helpen je het beste uit jezelf te halen. Na je opleiding ben je een professional die klaar is voor de arbeidsmarkt.

Informatiedagen 2018

Donderdag 17 mei (16.00-18.00)
Donderdag 21 juni (16.00-18.00)

Meer informatie

Let op!

Aanmelden voor een opleiding kan ook nog na 1 april!

Aanmelden voor een opleiding

Skills heroes

Skills heroes

In het nieuws

Twee keer goud bij vakwedstrijden

Tijdens Skills Heroes, vakwedstrijden voor mbo’ers, hebben Debby Jongbloed - apothekersassistent - en Rutger van Antwerpen - Schilder - de gouden medailles in ontvangst mogen nemen. Zij mogen zichzelf nationaal kampioen noemen. Daarnaast gingen Muleyke Karaduman (apothekersassistent) en Henri Schot (juridisch dienstverlener) met de bronzen medailles naar huis.

Relatiefestival Techniek & Media op 24 mei

In het nieuws

Op 24 mei organiseren wij weer een informatieve en gezellige middag voor al onze relaties.
Het programma start om 16:00 uur en we ronden de middag af met een BBQ.
Komt u ook? U kunt zich aanmelden via onderstaande button.

Internationaal studieproject ‘Waste reduction challenge’

Internationaal studieproject ‘Waste reduction challenge’

In het nieuws

Studenten Werktuigbouwkunde van het Da Vinci college zijn de afgelopen maanden bezig geweest met een bijzonder internationaal studieproject. In gecombineerde projectgroepjes gingen zij samen met Spaanse techniek studenten uit Bilbao aan de slag in de Waste Reduction Challenge. De opdracht was het ontwikkelen van een blikjespers om het volume van afval van blikjes en PET FLESJES te minimaliseren.

Hypermoderne robotarm voor onderwijs Da Vinci College

Hypermoderne robotarm voor onderwijs Da Vinci College

In het nieuws

Op het Leerpark in Dordrecht overhandigde directeur Adriaan Broere van Valk Welding een hypermoderne robotarm aan het techniek onderwijs van het ROC Da Vinci College. De Techman, zoals de robotarm in de markt wordt gezet, is een van de nieuwste producten van de innovatieve onderneming uit Alblasserdam.

Inspiratieweek Techniek & Media

Inspiratieweek Techniek & Media

Van 5 tot en met 9 maart zijn alle medewerkers van de sector Techniek en Media het land in gegaan om inspiratie op te doen bij bedrijven, docentstages te lopen of andere leerdoelen te realiseren. 
Maar liefst 150 mensen trokken erop uit tijdens de Inspiratieweek.

Opleidingen

Opleidingen

Ben jij altijd nieuwsgierig naar de nieuwste technische en ICT-ontwikkelingen? Dan zal je zeker een uitdaging vinden in een van de opleidingen van Techniek & Media aan het Da Vinci College. Het lesprogramma zit boordevol met innovaties, waaraan je zelf ook actief bijdraagt.

Trainingen, cursussen en maatwerk voor bedrijven

Trainingen, cursussen en maatwerk voor bedrijven

Het Da Vinci College biedt op het gebied van Techniek diverse trainingen, bedrijfscursussen en maatwerkopleidingen. Heeft u medewerkers die wat bijscholing op algemene technieken kunnen gebruiken, of wellicht juist omgeschoold zouden moeten worden? Kijk eens bij ons aanbod of bespreek de leer- en ontwikkelbehoefte met een van onze accountmanagers. Wij bieden o.a. onderwijs op: meet- en regeltechniek, pneumatiek, hydrauliek, lastechniek voor niet-lassers, voorschakeltrajecten op installatietechniek, etc.

Contactpersonen accountmanagement:
Gerlach Hoogers bereikbaar op ghoogers@davinci.nl of 06- 54724440
Marieke van Halm, bereikbaar op mvanhalm@davinci.nl of 06-30798124

Samenwerken in het Huis van de energietransitie

Samenwerken in het Huis van de energietransitie

In het nieuws

In de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht is op 25 januari het ‘Huis van de energietransitie’ geopend. Diederik Samsom, voorzitter van de Programmaraad van de Energiestrategie Drechtsteden, en Marloes de Vries, college van bestuur van het ROC Da Vinci College, bevestigden het symbolische huisnummer 2050 aan de gevel van de woning.

Nieuwe aanwinst voor praktijk opleidingscentrum verbrandingsmotoren

Nieuwe aanwinst voor praktijk opleidingscentrum verbrandingsmotoren

In het nieuws

Koninklijke Kemper en Van Twist overhandigde twee generatorsets en een hightech sleutelmotor aan het praktijk opleidingscentrum voor verbrandingsmotoren in de Duurzaamheidsfabriek. De motoren worden ingezet als lesmateriaal voor de opleidingen in verbrandingsmotortechniek.

Locaties

Locaties

De opleidingen Techniek & Media geven we op zes verschillende locaties. In Dordrecht vind je de Bouwcampus Bouw & Meubel, het Leerpark, gebouw Azzurro en de Duurzaamheidsfabriek en in Hardinxveld-Giessendam de Bouwcampus Bouw & Infra en de Techniek Campus. Daarnaast zijn er leslocaties in Gorinchem, Zwijndrecht en Wijk en Aalburg.

Leren en werken in de fabriek

Leren en werken in de fabriek

In het nieuws

‘Iedereen’ vindt dat het mbo en bedrijfsleven meer en beter moeten samenwerken. Alleen: dat gebeurt al volop. Bijvoorbeeld in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, waar het Da Vinci College ondernemende doeners, denkers en uitblinkers aflevert.

Duurzaamheidsfabriek

Duurzaamheidsfabriek

Op de campus van het Da Vinci College in Dordrecht staat de Duurzaamheidsfabriek. In deze ‘fabriek’ leren studenten door te werken aan echte praktijkopdrachten van bedrijven. We noemen dit hybride onderwijs. Innovatief, nuttig en bovendien leuk!

Smart Technology

Smart Technology

Techniek en ICT gaan steeds vaker samen. Denk aan lasrobotica of de communicatie tussen computer en alarmsysteem. Op het Da Vinci College kun je de module Smart Technology volgen, die beide disciplines integreert.

Gemeente, onderwijs en aannemerij werken samen in vernieuwing Recreatieplas Lammetjeswiel

Gemeente, onderwijs en aannemerij werken samen in vernieuwing Recreatieplas Lammetjeswiel

In het nieuws

Studenten gaan aan de slag met de tweede fase van de herinrichting van het recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam: het baggeren van sloten en waterpartijen en het aanleggen van een natuurspeelplaats en natuurvriendelijke oevers.

Een dag meelopen

Een dag meelopen

Ben je benieuwd hoe een schooldag van een opleiding verloopt? Op het Da Vinci College mag je komen proefdraaien! Zo kun je zelf ervaren of de opleiding bij je past. Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom tijdens onze Open Dag.

Forse groei werkgelegenheid door energietransitie

Forse groei werkgelegenheid door energietransitie

In het nieuws

In de installatiesector is een toenemende vraag naar technici. Volgens UNETO-VNI is de energietransitie in Nederland goed op gang en gaat deze leiden tot een forse groei van de werkgelegenheid voor technische vakmensen. De komende jaren verwacht de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel extra werk voor zo’n 20.000 extra technici.

Onderwijsleerbedrijven

Onderwijsleerbedrijven

Het Da Vinci College biedt contextrijke leeromgevingen op school, in stages bij honderden leerbedrijven en bij onderwijsleerbedrijven. Bedrijfsleven, overheid en andere instellingen zorgen samen met het Da Vinci voor werkopdrachten van en werkplekken bij de ongeveer 20 onderwijsleerbedrijven.

Over onze opleidingen

Zorg jij graag voor mensen en word je er blij van iets te kunnen betekenen voor een ander? Kies dan voor een opleiding in gezondheidszorg en welzijn op het Da Vinci College. Wij bereiden je voor op een uitdagende carrière.

Gezondheidszorg & Welzijn

Ben jij klantgericht, ben je een ondernemend type of droom je van een eigen bedrijf? Dan is een opleiding richting economie, ondernemerschap of logistiek misschien wat voor jou!

Economie & Ondernemerschap

Waarom het
Da Vinci college?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Ja! Ik wil mij graag aanmelden Aanmelden
Bel ons Mail ons