Studievertraging door corona, wat nu?

Studievertraging en vervolgopleiding
Heb jij je aangemeld voor een vervolgopleiding, maar heb je studievertraging door de coronasituatie? Je kunt dan toch starten met je nieuwe opleiding op het mbo of hbo. Tot 1 januari 2021 krijg je de tijd om alsnog je diploma te halen. Zo werkt het:

  • Iedere student die zich heeft aangemeld bij een vervolgopleiding (mbo en hbo), maar door de coronasituatie studievertraging heeft en dus niet voor 1 oktober zijn/haar diploma haalt, krijgt een persoonlijk afrondingsadvies. Meld aan je studieloopbaanbegeleider dat je een vervolgopleiding gaat doen.
  • In het afrondingsadvies staat of wij als school denken dat je voor 1 januari 2021 je diploma kunt halen, en wat je daarvoor nog moet doen. Het advies is belangrijk voor jou, zodat je weet waar je nog aan moet werken, en is ook bedoeld voor de onderwijsinstelling waar jij je vervolgopleiding gaat volgen. We zeggen als het ware tegen de vervolgopleiding dat wij er vertrouwen in hebben dat je op tijd afstudeert en dus met succes de vervolgopleiding kan gaan volgen.
  • Je ontvangt het afrondingsadvies voor 15 augustus 2020.
  • Heb je andere vragen over jouw studievertraging en opties? Neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider.

Studievertraging en collegegeld
Moet je extra collegegeld betalen als je studievertraging hebt opgelopen?

  • Lukt het je om voor 1 oktober je diploma te behalen, dan hoef je geen lesgeld te betalen voor het schooljaar 2020/2021.
  • Haal je je diploma tussen 1 oktober en 31 december? Dan moet je het volledige lesgeld betalen voor 2020/2021. Wel kun je een groot deel daarvan terugvragen. DUO heeft bovendien een speciale regeling voor studenten die door corona vertraging oplopen bij het halen van hun diploma. Hierdoor blijven de kosten tot een minimum beperkt.

Welk bedrag je kunt terugvragen en op welke financiële compensatie je recht hebt, lees je op de site van DUO.

Met vragen over jouw situatie kun je ook terecht bij dhr. Visser, de financieel coach voor studenten van Da Vinci: svisser@davinci.nl

 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.