Hoe kies je een mbo opleiding die bij je past


Op weg naar morgen

Praten met uw kind over de keuze voor een vervolgopleiding of beroepskeuze is belangrijk. Bekijk het filmpje om te zien wat wel en niet werkt.

Hoe kies je een mbo opleiding die bij je past

Bekijk samen met uw zoon / dochter onderstaande tips.

Tip 1:  Begin nu met je oriëntatie en praat met anderen
Een goede keuze maken kost tijd. Begin op tijd te oriënteren. Waar word je blij van? En waar ben je goed in? Praten met anderen helpt je om daar een duidelijk beeld van te krijgen.

Tip 2: Bekijk de websites van verschillende mbo-scholen
Op onze website vind je bijvoorbeeld meerdere hulpmiddelen die uw kind kunnen helpen, zoals beroepenfilmpjes.

Tip 3: Kijk naar de werkgelegenheid
Hoe staat het met de werkgelegenheid in het vakgebied van jouw interesse? De website www.kansopwerk.nl geeft je daar meer inzicht in. Kans op werk staat ook op onze website bij elke opleidiging die je aanklikt.

Tip 4: Doe ervaring op in het beroepenveld
Ga op pad. Probeer te praten of mee te lopen met iemand die het beroep van je keuze uitoefent. Stel veel vragen. Zie je jezelf dit werk doen?

Tip 5: Kom naar ons open huis en/of inloopmiddag.
Proef de sfeer op de mbo-locaties. Neem gerust je ouders/verzorgers/broer/zus/vriend/vriendin mee. Zij kunnen je helpen bij het maken van een goede keuze. De data voor het open huis zijn: 27 januari en 16 maart 2017 van 16.00 tot 21.00 uur.

Tip 6: Meld je aan voor een meeloopdag of proefstuderen
Je maakt dan kennis met studenten, docenten, lessen en de locatie van een opleiding. Je proeft de sfeer en zo krijg je een idee waar je voor kiest. Dit kan op meerdere momenten in in het jaar. Klik op www.mbo-meelopen.nl/

Tip 7: Meld je op tijd aan vóór 1 april.
Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat er plaats is bij de opleiding van je keuze. Aanmelden kan heel eenvoudig digitaal via: https://www.davinci.nl/mbo/aanmelden

Mbo-stad

Dé plek om te ontdekken wat jij wil worden! Alle middelbare beroepsopleidingen in Nederland zijn hier te vinden. Ze zijn verdeeld over 16 domeinen en een heleboel scholen. Ga met uw kind de stad in naar het domein dat hem of haar interesseert.

Bel ons Mail ons