Studenten Onderwijsassistenten en Bouwkunde, samen één opdracht

Onderwijsassistenten  worden  all-round opgeleid. Eén van de vakken is Zorgverbreding, waarin alle aspecten van het werken in het basisonderwijs aan de orde komt, o.a. de eisen en veiligheidskenmerken van een lokaal. Zeer theoretisch, dus stond docente Riette de Vries voor de uitdaging om het onderwerp praktischer  te maken. 

Riette vertaalde het onderwerp naar de opdracht om de studenten aan de hand van de theorie hun ideale lokaal te laten ontwerpen. Dit lokaal moest geschikt zijn voor onderbouw, middenbouw, bovenbouw of voortgezet onderwijs. Daarbij werden onderwerpen als lichtinval, geluid en groen pedagogisch accenten niet geschuwd. Maar ontwerpen en bouwen is echt een ander vak dus zocht zij vervolgens contact met Ad Verbeek, docent Bouwkunde. Samen kwamen ze tot  de  geweldige oplossing dat studenten Bouwkunde aan de onderwijsassistenten uitleg gingen geven over het bouwen van een maquette. (En dan wordt zo’n les meteen een stuk minder saai).

Zes weken lang hebben de studenten aan hun droomlokaal kunnen werken. Om het nog wat echter te maken werd een wedstrijdelement aan toegevoegd. Een jury, in de personen van Wilma Vos en Liesbeth Koekoek van het examenbureau in Gorinchem, mochten de uiteindelijke winnaars een bon van de FEBO overhandigen. Een mooi project waarbij de kwaliteiten van de verschillende opleidingen door samenwerken  versterkt worden

Bel ons Mail ons