studenten geven programmeerles


Studenten ICT en Media van het Da Vinci College en studenten van de PABO Hogeschool InHolland hebben kinderen op 16 verschillende basisscholen laten kennismaken met programmeren. Ze deden dit met legoblokjes tijdens het project CodeUur Drechtsteden op dinsdag 13 december 2016. De gezamenlijke start van de dag was in het LeXlab van de Duurzaamheidsfabriek.

CodeUur project

Het CodeUur project is bedoeld om basisschoolleerlingen in de Drechtsteden kennis te laten maken met de 'basics' van het programmeren. Een kind dat kan programmeren, heeft straks een betere kans op een baan. Bovendien is het in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door ICT belangrijk om apparaten niet alleen 'passief' te kunnen gebruiken, maar ook te weten hoe ze werken. Door het CodeUur project wordt er aandacht geschonken aan het belang van programmeren in het onderwijs. Studentenkoppels van mbo en hbo gingen samen voor de klas en werkten zo ook aan hun eigen '21st century skills'.

Smart Industry

CodeUur Drechtsteden is een initiatief van de Duurzaamheidsfabriek, het LeXlab en Programma Arbeidsmarkt Drechtsteden en komt voort uit het project Smart Industry in het onderwijs. CodeUur haakt aan bij het wereldwijde initiatief 'Hour of Code™'.

Bel ons Mail ons