Studenten aan de slag met circulaire vraagstukken


Op 16 november 2016 was er een Jongerenlab in de Duurzaamheidsfabriek. 120 Da Vinci-studenten, 11 startups en 15 docenten leerden er meer over de circulaire economie. Hoe halen we meer uit materialen en grondstoffen en voorkomen we afval?
De tweede editie van het Jongerenlab werd georganiseerd door Cirkellab en Platform DuurzaamDordrecht. Studenten hadden speeddates met circulaire startups. Ze ervaarden via een oude spelcomputer hoe elektronisch afval op een leuke manier ingezameld kan worden, maakten kennis met de partij die de ‘meest duurzame watertaxi’ ontwikkelt, zagen hoe circulaire woningen van de toekomst er uitzien en ontmoetten een startup die in 3D print met gebruikte kunststoffen.

De studenten gingen vervolgens zelf aan de slag met een concreet circulair vraagstuk en kwamen daarbij op verrassende, inspirerende oplossingen. Door het ‘slopen’ van kapotte elektrische apparaten leerden de jongeren eigenhandig de principes lineaire en circulaire economie. Bovendien leerden ze hoe je elektrische apparaten ontwerpt die lang meegaan en gemakkelijk gerepareerd en gedemonteerd kunnen worden. Docenten kregen volop nieuwe inzichten tijdens de workshop ‘circulaire economie borgen in het onderwijs’.
Website: http://www.cirkellab.nl

Bel ons Mail ons