Start Metaalopleidingen bij GBS TEC in Hoeksche Waard

Vanaf september 2020 heeft de Hoeksche Waard er twee mbo-opleidingen bij. Bedrijfsschool GBS TEC gaat dan van start en biedt samen met Da Vinci College de opleidingen Allround Verspaner en Eerste Monteur Service & Onderhoud aan.

Metaalbedrijf GBS International, gevestigd in Oud-Beijerland, is begin 2020 voortvarend van start gegaan met het opzetten van haar eigen mbo-college genaamd GBS TEC. Samen met adviseurs uit het technisch onderwijs werd de bedrijfsschool die zich richt op de metaal- en procesindustrie in rap tempo vormgegeven. Da Vinci College is de onderwijspartner van GBS TEC en onder andere verantwoordelijk voor examinering en diplomering.

De opleidingen die met ingang van september 2020 bij GBS TEC starten zijn opleiding Eerste Monteur Service & Onderhoud Werktuigbouw en de opleiding Allround Verspaner. Beide zijn bbl-opleidingen op niveau 3. Het zijn gedegen praktische en theoretische opleidingen voor jongens en meisjes in het regiogebied Hoeksche Waard. De opleidingsroutes zijn toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-diploma kader, gemengd of theoretisch. Maar ook kandidaten met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 zijn welkom, evenals zij-instromers.

Studenten die zich hiervoor aanmelden komen in dienst bij GBS International en worden tijdens het werk opgeleid door bevlogen vakmensen van de bedrijfsschool in Oud-Beijerland. GBS TEC brengt theorie en praktijk op deze manier heel dicht bij elkaar en zet in op een veilige leeromgeving waar veel aandacht is voor de begeleiding van de deelnemers.

Meer informatie vind je op de site www.gbs-tec.nl