Sportmassage als onderdeel van BBL opleiding Sport & Bewegen

Komend schooljaar zal naast de certificeerbare modules Orthomoleculaire Geneeskunde, Gewichtsconsulent, Fit!vak ook het onderdeel Sportmassage een vaste plek krijgen in de cursusplanning voor de studenten die gaan deelnemen aan de BBL opleiding Trainer- Coach- Leefstijladviseur. Het Da Vinci College is tot op heden de enige opleider in Nederland die deze BBL variant van Sport & Bewegen aanbiedt aan studerend sportief Nederland.

De docent die deze trainingen zal gaan verzorgen is Fernando Lopez Huertas. Fernando is fysiotherapeut met als specialisatie Sportmassage. Fernando zal naast sportmassage ook de praktijk- en theorielessen gaan verzorgen, die onder het MBO 4 gedeelte vallen. De leslocatie waar deze combinatielessen verzorgd gaan worden is Sportschool Progress aan de Sikkelstraat te Dordrecht. We zijn erg blij dat deze sportschool zijn medewerking wilt verlenen. De studenten zullen toegang hebben tot alle sportfaciliteiten die Progress te bieden heeft en er zullen workshops gegeven worden door de medewerkers van Progress in de meest uiteenlopende onderdelen die het beroep Fitness-trainer te bieden heeft.

Een klein feestje werd gevierd toen het team van de BBL trainer- coach het bericht kreeg dat de NGS

( Nederlands Genootschap voor Sportmassage) het da Vinci College de erkenning heeft toegekend voor de opleiding Sportmassage. Binnenkort zal het da Vinci College als erkend opleidingsinstituut worden vermeld op de site van de NGS. http://www.ngsmassage.nl/sportmassage/potentiele-leden/opleidingsinstituten

Met het oog op het nieuwe kwalificatiedossier, dat in het schooljaar 2016 van kracht zal zijn, is deze erkenning mede van belang. Het onderdeel Sportmassage is één van de vele keuzedelen die behoren bij het nieuwe kwalificatiedossier waarvoor de studenten te zijner tijd kunnen gaan kiezen. Na afronding van dit keuzedeel zullen zij een gecertificeerd diploma ontvangen.

Bel ons Mail ons