Spectrum en Da Vinci College leiden samen op.

Nieuwe maatwerkopleiding voor 21+ vrouwen
Na een intensieve voorbereiding zijn afgelopen week 18 medewerkerkers van Stichting Spectrum, Het Parkhuis en De Blije Borgh, werkzaam in de ouderenzorg in de Drechtsteden, gestart met de opleiding Helpende Zorg en Welzijn op het Da Vinci College op de locatie Patersweg 

De medewerkers, tussen de 20+ en 55+, zijn al jaren werkzaam in de ouderenzorg en beschikken over een schat aan werkervaring. Door omstandigheden missen ze echter een voor de toekomst verplichte beroepskwalificatie.

In de visie van Stichting Spectrum zijn deze medewerkers, die de zorg verlenen aan cliënten, het belangrijkste onderdeel van de organisatie. Deze mensen willen ze niet missen, daarom is de mogelijkheid tot een opleiding  belangrijk. Scholing versterkt de deskundigheid , de betrokkenheid en de motivatie. Op zoek naar een onderwijsorganisatie kwamen ze bij het Da Vinci College, die naast beroepsonderwijs aan jongeren, ook meer dan voldoende expertise heeft om volwassenen met veel ervaring te scholen met een diploma als resultaat.

Nu krijgt deze groep medewerkers de kans om in 1 jaar tijd een diploma te behalen. Naast werken is studeren niet eenvoudig, dus waren de voorbereidingen voor dit maatwerktraject degelijk en intensief, zodat school en de medewerkers van Spectrum, Het Parkhuis en De Blije Borgh, goed wisten waar ze aan begonnen en de kans op slagen groter is.

Ter voorbereiding hebben alle studenten een portfolio gemaakt en een  voorbereidend gesprek gehad met het onderwijsteam. Ook hebben ze kennisgemaakt met hun praktijkopleiders. Hierna konden ze zich serieus gaan voorbereiden op de eerste dag.  Hier waren ook de praktijkopleiders aanwezig, want na soms jaren  weer de schoolbanken in  verdient respect en aandacht.

Een feestelijk moment ook voor de drie werkgevers  en het Da Vinci College. Met deze opleiding tonen ze aan dat ze samen opleiden en ook samen voor kansen van de medewerkers gaan. Zoals Heleen van Terheijden, opleidingscoördinator bij het Spectrum  het zo mooi zegt: ‘dit is je kans, het wordt een stevige klus maar geniet er ook van om te mogen leren’. En genieten deden ze de eerste schooldag met elkaar. De start werd als zeer goed ervaren.

 

Bel ons Mail ons