Rotary schenkt aan Jonge Moeders project

Op 12 juli 2014 heeft de Rotary Dordrecht een tennistoernooi georganiseerd voor het goede doel. Er is een traditie gegroeid sinds Jan Molema in het verleden had aangegeven dat de jonge (studerende) moeders wel een steuntje in de rug konden gebruiken.

Enkele jaren na het plotselinge overlijden van deze gewaardeerde collega op 9 februari 2011 heeft de Rotary besloten dat ze het jaarlijkse toernooi de Jan Molema Cup gingen noemen. Enerzijds ter aandenken aan Jan en anderzijds om ook het goede doel te blijven ondersteunen. De vrouw van Jan heeft hier toestemming voor gegeven en dit gebaar zeer op prijs gesteld.

Op die prachtige zaterdag in juli was ik er getuige van dat ruim 30 Rotary-leden hun uiterste best deden op het toernooi en in de tussentijd een bedrag van maar liefst 1500 euro bij elkaar wisten te brengen.

Op 4 november jl. is de check overhandigd aan Marloes de Vries en Willy Koolwijk. Het sponsorbedrag is in dank aanvaard en zal gebruikt worden voor het inrichten van de kolfruimte op het Leerpark waar studenten en collega's kunnen kolven: een relaxruimte die van alle gemakken voorzien is. Het tweede doel is het aanbieden van een workshop waarin studerende moeders leren hun kindje te dragen in een draagdoek. Talli Los, van Draagpracht, is een ervaringsdeskundige en zelf studerend moeder bij het Da Vinci College. Zij gaat deze training verzorgen. Zij geeft aan dat door deze methode de afstand tot de opleiding verkleind wordt en de draagdoek bijdraagt aan acceptatie en het sociale netwerk van de student. Student heeft letterlijk de handen vrij en kan de verzorging van het kindje, de opleiding en de dagelijkse taken beter combineren.

Op de foto van links naar rechts: Arnoud Offerhaus (Rotary), Willy Koolwijk (Jonge moeders on the move), Marloes de Vries (CvB) en Carel Polak (Rotary).

Bel ons Mail ons