Problemen smartboard software

Bij Kien is de afgelopen periode gebleken dat de Smartboard Software versie 11.2 problemen veroorzaakt bij het werken met Internet Explorer10. (o.a. websites openen niet volledig of flitsen weg, Magister filmpjes die het niet doen, Ad random witte pagina’s in IE.)

Vanuit de diverse scholen is de voorkeur gegeven voor de uitrol hiervan op 19 december rond 12 uur ’s middags.

Deze uitrol geldt voor de pc’s gekoppeld aan een smartboard en voor laptops met de software 11.2 gekoppeld. Deze uitrol verwijdert de oude software en installeert de nieuwe, waarna een herstart nodig is. Tijdens deze installatie kan niet met een Smartboard gewerkt worden. Zodra de distributie “aangezet” wordt is het mede afhankelijk van bandbreedte(verbonden via WiFi of bedraad) en ingelogd zijn op het school netwerk wanneer en hoe snel deze geïnstalleerd wordt.

Om de installatie goed te laten verlopen moeten de PC’s / laptops aanstaan en herstart worden na installatie.

Het is mogelijk dat de PC niet is herstart, dan verschijnt de onderstaande melding. Een herstart van de computer zal in de meeste gevallen voldoende zijn om om de melding te laten verdwijnen.

Ik ga er bij dit bericht vanuit dat jullie intern de collega’s informeren indien gebruik wordt gemaakt van de smartboard software.

Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Kien ICT

Bel ons Mail ons