Overstap Office 2010 naar Office 2013

Office 2013 is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. Je mag zelf een moment kiezen om over te stappen naar Office 2013.
In de zomervakantie zal Office 2010 niet meer beschikbaar zijn dus stap in ieder geval voor de zomervakantie over naar 2013.

Je moet op school aanwezig zijn voor installatie en verbonden zijn met het DVC bedraad of draadloos netwerk. De installatie duurt ongeveer een uur. Hou daar dus rekening mee bij installatie en doe dat dus niet vlak voordat je weg moet of een belangrijke taak moet afwerken in Office.

Lukt de installatie niet dan kun je contact opnemen met de helpdesk.

De verschillen tussen 2010 en 2013 zijn niet zo groot blijkt uit de overstap die diverse collega’s als test gedaan hebben.

Als je toch behoefte hebt aan bijscholing: volgende week staat er in de e-zine informatie over een on-line cursus via de Microsoft IT Academy.

Er zijn geen veranderingen in bestandsformaat, je huidige documenten zijn in principe gewoon beschikbaar en uitwisselbaar tussen 2010 en 2013. Alleen als je speciale nieuwe functies uit Office 2013 gebruikt dan kunnen die uiteraard niet in Office 2010 gebruikt worden. (Denk dan aan nieuwe Excel formules of nieuwe kleuren en vormen in Powerpoint)

Installeren, hoe doe je dat?

Open het sofwarecentrum door op je laptop of PC te klikken op de Start knop van Windows.

Kies dan respectievelijk voor: Alle programma’s, Microsoft System center, Configuration manager en Software center.

Nu opent het Software center venster.

Als je Office 2013 nog niet hebt geïnstalleerd dan kun je dat vinden onder : “Beschikbare software” . Om Office 2013 te installeren zet je een vinkje voor Microsoft Office Professional Plus 2013 en klik je rechtsonder op de blauwe knop “Installeren”.

Volg verder de opdrachten op je scherm.

Dienst ICT Da Vinci College

 

Bel ons Mail ons