Studenten Da Vinci College organiseren RaceRunners

Studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het ROC Da Vinci College organiseren op zondag 3 november een run voor kinderen met een lichamelijke beperking: RaceRunners. De run vindt plaats voorafgaand aan de DrechtStadLoop, die dit jaar voor de 13e keer wordt gehouden in Dordrecht.

Kinderen nemen deel aan de run met behulp van een RaceRunner: een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, geschikt voor kinderen met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Da Vinci-studenten Yoram en Martijn zijn verantwoordelijk voor een deel van de organisatie van RaceRunners. Zij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om te sporten. Martijn: “Naar mijn mening zijn er voor kinderen met een lichamelijke beperking te weinig mogelijkheden om te sporten. En dat terwijl we in de praktijk zien dat ze sporten hartstikke leuk vinden!” Yoram heeft daarnaast ook een persoonlijke motivatie voor de organisatie van RaceRunners: “Ik heb een gehandicapte zus. Ze wilde toen ze jonger was ook heel graag sporten. Dat kon niet omdat de mogelijkheden er niet waren. Ik wil andere kinderen met een handicap daarom de kans geven om wél te kunnen sporten.” Yoram en Martijn zijn bij de run aanwezig van begin tot einde: “We regelen de inschrijvingen, de startnummers, verslaglegging en uiteraard de prijsuitreiking.”

Naast de bijdrage die de studenten van Sport & Bewegen leveren, zijn ook studenten van andere opleidingen van het Da Vinci College actief betrokken bij de jaarlijkse DrechtStadLoop. Zo worden gefinishte lopers verwelkomd en gehuldigd met een medaille door Da Vinci studenten. In de stand van Da Vinci kunnen bezoekers en deelnemers van de loop terecht voor meer informatie over de school en voor Dextro, voor de benodigde energie.

Het Da Vinci College is de sponsor van de 5km prestatieloop. Diverse studenten en medewerkers van het Da Vinci College nemen deel aan de DrechtStadLoop. De school biedt hen de kans om kosteloos mee te lopen met de 3, 5 of 10 kilometer of de halve marathon. De gratis deelname wordt aangeboden door het programma Gezonde School van het Da Vinci College.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.