Eerstejaars Studenten VIG-MZ Da Vinci College helpen bij Seniorenfit in de Van Rappardhal in Gorinchem

Honderdvijftig senioren hebben gisteren een fittest gedaan. Naar aanleiding van de uitslag van een grote enquête over leefstijl, gehouden onder ouderen in de Gorinchemse Gildenwijk, heeft Gorinchem Beweegt deze dag georganiseerd. Om zo’n test goed te laten verlopen, heb je veel menskracht nodig. Gelukkig konden eerstejaars Studenten VIG-MZ (Verzorgende en Maatschappelijke zorg) van het Da Vinci College hierbij assisteren.

Marianne aan de Wiel en Dorien Meinardi (docenten van de opleiding) waren al vroeg aanwezig in de Rappardhal om de studenten te ontvangen. Na de Kick-Off van Lotte Blok, Beweegcoach Senioren van Gorinchem Beweegt, en instructie van Fysio PP, gingen de studenten aan de slag. Ze hebben getest op lengte, gewicht, bloeddruk, polsslag, zuurstof in bloed, sta-op test en looptest.

Marianne aan de Wiel is trots op haar studenten. Ze vertelt: ``Ter voorbereiding hebben de studenten zich verdiept in de doelgroep, in de verschillende testen en gezonde voeding. Voor de goodiebag, die de ouderen aan het einde van de test meekregen, hebben de studenten een folder gemaakt. Deze folder bevat recepten gericht op eiwitinname, koolhydraatreductie, vezelrijk eten, een persoonlijke tip en een persoonlijk recept. Het zijn enthousiaste studenten die zich goed hebben voorbereid”.

“De deelname aan dit project is in het kader van de vakken wonen en huishouden, basiszorg, verpleegtechnisch handelen, anatomie, pathologie, maar ook communicatie”, legt Dorien Meinardi uit. “Het is mooi als de theorie in de praktijk uitgevoerd kan worden. Daar leren onze studenten veel van”. En dat ze er veel van hebben geleerd, blijkt aan het einde van de dag. Moe maar voldaan gingen ze naar huis.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.