Terug naar het overzicht

Business

Management support specialist

De opleiding in het kort

HET BEROEP HET BEROEP

Jij bent communicatief sterk, hebt cijfermatig inzicht en houdt van plannen en organiseren! Als Management support specialist ben je de steun en toeverlaat van een manager of directeur. Jij bent hun eerste aanspreekpunt.

Je hebt verschillende werkzaamheden. Zo ondersteun je bij office-taken en houd je de website, social media en het intranet bij. Ook voer je de huisstijl door en checkt teksten op spelling en aansluiting bij de doelgroep. Je regelt vergaderingen, congressen en reizen en heb je regelmatig contact met bezoekers. In dit werk is geen dag hetzelfde. Naast de standaard werkzaamheden word je regelmatig geconfronteerd met onverwachte situaties. Hier kun jij prima mee omgaan. Je bent niet snel uit het veld te slaan!

Wat leer je? Wat leer je?

In de opleiding Management support specialist leer je goed spreken en schrijven in het Nederlands en in minimaal één moderne vreemde taal. Je leert informatie aanleveren, archiveren, vergaderingen voorbereiden, notuleren en dossiers aanleggen en bijhouden. Ook leer je werken met programma’s waarmee je bijvoorbeeld teksten redigeert, afspraken inboekt en vergaderruimtes reserveert.

Daarnaast leer je bijeenkomsten en interne evenementen organiseren. Het is in dit beroep essentieel dat je inzicht hebt in de processen en overzicht hebt over de secretariële taken.  Hier oefen je in de opleiding dan ook veel mee.

Vakken Vakken

In de opleiding Management support specialist krijg je beroepsgerichte vakken. Hierin komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Business theorie en praktijk
 • Communicatieve vaardigheden
 • Beroepsgericht Nederlands
 • Digitale vaardigheden
 • Management vaardigheden
 • Persoonlijke en professionele vaardigheden
 • Projectmatig werken

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

Keuzedelen Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Buitenlandse taal
 • Voorbereiding hbo

De keuze is aan jou!

Leeromgeving Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen met soms ook gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. Ook werk je aan echte studieopdrachten voor opdrachtgevers buiten de school. Op deze manier maken we leren bij het Da Vinci College leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

Stage Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens de bol-opleiding Management support specialist. Je doet praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Door te werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep.
We bereiden je op school goed voor op je stage. Ook helpen we je bij het vinden van een stageplaats. Je praktijkbegeleider op school bezoekt je ook op je stageplek. Bij het bedrijf waar je werkt neemt de praktijkopleider je onder zijn hoede. Hij heeft ook regelmatig contact met je begeleider op school. Samen werken jullie aan je vakmanschap, een succesvolle stage en het behalen van je diploma.

begeleiding begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

Iets voor jou? Iets voor jou?

In dit werk is geen dag hetzelfde en dat is nou juist wat het voor jou zo leuk maakt. Jij bent zelfstandig, flexibel, stressbestendig en neemt managers/directie graag proactief werk uit handen. Zij kunnen dit met een gerust hart aan jou overlaten. Je weet hoe je representatief voor de dag moet komen, bent klantgericht en werkt geordend. Ook houd je deadlines goed in de gaten. Je denkt marktgericht/vanuit de opdrachtgever, hebt cijfermatig inzicht en drukt je mondeling en schriftelijk zeer goed uit.

Dit vinden onze studenten

Als managementassistant is geen dag hetzelfde. Je krijgt veel verantwoordelijkheid. Dat past heel goed bij mij.

Student

Dit zijn je opties na je opleiding

Werken Werken

Na de opleiding Management support specialist kun je gaan werken bij allerlei soorten organisaties (overheid, profit en non-profit) met een directie of manager(s).

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Studeren Studeren

Liever nog even studeren? Met een diploma Management support specialist op zak kun je doorstromen naar een economische opleiding op hbo niveau.

Praktische informatie

Startdatum Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in september.

Toelating Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretisch leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2 of 3;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een havodiploma,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Kosten Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Marketing & communicatie specialist

Business services

Check opleiding

JURIDISCH & HR SPECIALIST

Business services

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.