Terug naar het overzicht

Design & Media

Mediamanager

De opleiding in het kort

HET BEROEP HET BEROEP

Jij bent klantvriendelijk, een organisatietalent en je hebt graag alle touwtjes in handen! Als Mediamanager begeleid je mediaproducties en -projecten en organiseer je evenementen. Een uitdagende functie met verschillende taken. Je voert gesprekken met (toekomstige) klanten. Tijdens dit gesprek luister je goed naar hun wensen en opmerkingen. Aan de hand daarvan adviseer je welke mediaproducten geschikt zijn. Denk aan een reclamecampagne, nieuwe huisstijl of promotievideo. Sluit je een deal, dan maak je een projectplan en plan je de mediaproductie. Jij bent de spin in het web tussen reclamebureaus, tekstschrijvers, fotografen, cameraploegen, vormgevers en mediabureaus. Je stuurt het productieproces en de oplevering van mediaproducten. Ondertussen onderhoudt je het contact met de klant. Klanten kunnen er bij jou van op aan dan je je houdt aan gemaakte afspraken en dat je deadlines haalt!

Wat leer je? Wat leer je?

In de opleiding Mediamanager leer je alles over mediaproducten. Je leert hoe je ze inzet en maakt. Ook leer je een projectplan maken Daarnaast ontwikkel je je organisatorische skills en leer je projecten managen. Als Mediamanager adviseer je klanten. In de opleiding ga je daarom ook aan de slag met vaardigheden als klantvriendelijk handelen, adviseren en communiceren.

Projectonderwijs
Actueel projectonderwijs is het uitgangspunt in de opleidingen van de wereld van Design & Media. Je gaat aan de slag met echte opdrachten uit het bedrijfsleven of thema’s die binnen de opleiding aangedragen worden. Je leert onder andere welke doelen je moet realiseren bij het ontwikkelen van een product. Op deze manier bereiden we je goed voor op de beroepspraktijk. Je werkt zowel individueel als in projectgroepen.

Individueel leren
Deze opleiding duurt in principe 4 jaar. Maar, het is mogelijk de opleiding te versnellen. Je volgt deze opleiding namelijk volgens het principe ‘individueel leren’. Dat betekent dat je grotendeels werkt in je eigen studietempo. Dit kan omdat we werken met modules.

Vakken Vakken

In de opleiding Mediamanager is de lestijd naast ‘project’ onderverdeeld in ‘basisleer’ en ‘vakleer’. Bij basisleer werk je aan vaardigheden, zoals je beroepshouding en communicatie skills. In vakleer worden vakspecifieke onderdelen behandeld, zoals:

 • Communicatie
 • Marketing
 • Public Relations
 • Reclame
 • Promotie
 • Ondernemerschap
 • Management

Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

Keuzedelen Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Internationalisering
 • Voorbereiding hbo

De keuze is aan jou!

Leeromgeving Leeromgeving

De opleiding Mediamanager wordt gegeven op het Leerpark in Dordrecht. Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. De sfeer is gemoedelijk en is er plaats voor ieder individu. We kennen jou persoonlijk, hebben een goed georganiseerde studentenbegeleiding en coachen je door de opleiding heen.

Praktijkgericht onderwijs
Het Da Vinci College zorgt ervoor dat jij alles uit je talent haalt. Samen met instellingen in de regio, onze docenten en jouw eigen inzet. We wisselen theorie af met praktijk, zodat je de juiste kennis aanleert én een passende werkhouding ontwikkelt voor je toekomstige beroep. Onze docenten werken zelf in de creatieve sector en geven praktijkgerichte lessen en workshops. Theorielessen volg je in een lokaal, online of in de studio. De studio is ook de plaats op school waar jij werkt aan opdrachten. Vaak zijn dit opdrachten van bedrijven uit de regio. In de studio is materiaal, zoals foto- en filmcamera’s aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Ook is er altijd een docent aanwezig waarmee je jouw werk kunt reflecteren.

Cross mediaal werken
De opleidingen van Design & Media worden in hetzelfde gebouw gegeven als de ICT opleidingen van Da Vinci College. We stimuleren cross mediaal werken. Dat betekent dat het voor kan komen dat jij samen met een student van de opleiding Software developer of Ruimtelijk vormgever werkt aan een leeropdracht. Handig en leerzaam! In het werkende leven werk je immers ook samen in projectteams.

Stage Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Je doet praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Door te werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep.
We bereiden je op school goed voor op je stage. Ook helpen we je bij het vinden van een stageplaats. Je praktijkbegeleider op school bezoekt je ook op je stageplek. Bij het bedrijf waar je werkt neemt de praktijkopleider je onder zijn hoede. Hij heeft ook regelmatig contact met je begeleider op school. Samen werken jullie aan je vakmanschap, een succesvolle stage en het behalen van je diploma.

Stageperiodes
Zowel in het tweede als derde jaar van de opleiding Mediamanager loop je 20 werken stage.

begeleiding begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt.
We merken dat studenten van de creatieve opleidingen vaak wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Geldt dit ook voor jou, dan begeleiden onze zorgcoördinator en studiecoaches je hier goed bij. Deze begeleiding is oplossings- en handelingsgericht en hierin staan zowel jij als het onderwijs centraal.

Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen, dan helpen onze begeleiders je graag!

Iets voor jou? Iets voor jou?

Je bent klantvriendelijk, communicatief vaardig en een kei in plannen en organiseren. Om klanten te voorzien van een advies op maat moet je goed kunnen luisteren en de juiste vragen weten te stellen. Ook ben je flexibel, stressbestendig en kostenbewust. Daarnaast ben je een teamspeler die samen met betrokken professionals gaat voor het beste resultaat. Uiteraard ben je leergierig. Als mediamanager moet je immers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de mediabranche.

Dit vinden onze studenten

Ik houd van organiseren én wil straks graag iets in de mediawereld doen. Deze opleiding sluit dus goed aan.

Yasmina
Tweedejaars student

Dit zijn je opties na je opleiding

Werken Werken

Met een diploma Mediamanager op zak kun je gaan werken als productieassistent of projectmedewerker bij de televisie, een reclamebureau of evenementenbureau.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Studeren Studeren

Liever nog even studeren? Na de opleiding Mediamanager (niveau 4) kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Opleidingen die goed aansluiten zijn: Communicatie, Creative Business en Commerciële economie. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hbo-opleiding in een hele andere richting.

Praktische informatie

Startdatum Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in september (individuele uitzonderingen zijn mogelijk)

Toelating Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretisch leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2 of 3;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een havodiploma,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Kosten Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten
 • Laptop
  Kijk hier voor de specificaties

Studie in cijfers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

MARKETING & COMMUNICATION SPECIALIST

Commercie & ondernemen

Check opleiding

Mediaredactie medewerker

Design & media

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.