Terug naar het overzicht

Business & veiligheid, Logistics

Logistiek medewerker

De opleiding in het kort

HET BEROEP HET BEROEP

Je weet van aanpakken, werkt zorgvuldig en kunt het overzicht goed bewaren! Smartphones vanuit Azië, sneakers vanuit de VS… Al die goederen worden vervoerd van de ene plek naar de andere plek. Daar komt een heleboel georganiseer bij kijken: het vervoer per vrachtwagen, schip of vliegtuig én de (tijdelijke) opslag van goederen. Als logistiek medewerker zorg jij ervoor dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Je lost goederen, je controleert de goederen, zorgt dat ze in het magazijn opgeslagen worden. En na binnenkomst van de orders ga je aan de slag om de orders te verzamelen, verzend gereed te maken en te laden in het transportmiddel. Voor het transport gebruik je allerlei soorten interne transportmiddelen.

Wat leer je? Wat leer je?

Tijdens de opleiding Logistiek Medewerker bereiden we je voor op een opwindende toekomst in de wereld van logistiek. Je leert diverse vaardigheden en competenties die je nodig hebt om een kanjer in de logistiek te worden zoals:

 1. Logistieke vaardigheden
  Je leert hoe je inkomende goederen ontvangt, controleert, en hoe je ze op de juiste plaatsen in het magazijn plaatst.
 2. Administratieve werkzaamheden
  Je leert hoe je bestellingen plaatst, documentatie bijhoudt en andere administratieve taken correct uitvoert.
 3. Efficiënte presentatie
  Je leert hoe je producten organiseert en opslaat, zodat ze gemakkelijk te vinden en te leveren zijn.
 4. Samenwerking en communicatie
  Je ontwikkelt vaardigheden om goed samen te werken met collega’s en klanten en om informatie duidelijk over te brengen.
 5. Naleving van procedures
  Je leert hoe je de regels en voorschriften in de logistieke sector naleeft.

Vakken Vakken

Bij Logistiek Medewerker Niveau 2 bieden we een dynamisch curriculum dat je voorbereidt op een veelbelovende carrière als Logistiek Medewerker.

Je krijgt vakken zoals:

 • Beroepsvaardigheden voor een logistiek medewerker:
 • Burgerschap:
 • Nederlands:
 • Rekenen:

Skills Gericht op jouw ontplooiing
Tijdens de opleiding krijg je niet alleen beroepsgerichte en algemene vakken maar je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je zelfvertrouwen opbouwt, effectief kunt samenwerken en hoe je problemen oplost. Dit zijn waardevolle skills die je niet alleen in je carrière, maar ook in het dagelijks leven van pas komen.

Keuzedelen Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • ondernemerschap
 • internationaal bewustzijn
 • Rekenen 3F
 • Engels
 • digitale vaardigheden

De keuze is aan jou!

Leeromgeving Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen met soms ook gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. Ook werk je aan echte studieopdrachten voor opdrachtgevers buiten de school. Op deze manier maken we leren bij het Da Vinci College leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

Jij bepaalt de indeling van je schooldag
In de opleiding Logistiek medewerker leer je volgens het principe ‘Leren op maat’. Daarmee bepaal je zelf jouw studentjourney! Een coach begeleid je hierbij. Je begint en eindigt de dag met je stamgroep. De rest van de dag deel je zelf in. Kijk voor meer informatie op de pagina Leren op maat.

Stage Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Je doet praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Door te werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep.

Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Tijdens de bol-opleiding tot Junior business assistant breng je minimaal 450 uur door op stage, vanaf blok 2, twee dagen per week. De andere dagen breng je door op school, waar je de kennis en vaardigheden opdoet die je nodig hebt.

Hoe word je begeleid? 
Tijdens je stage werk je bij een erkend leerbedrijf. Daar word je begeleid door een praktijkopleider die je helpt bij het leren van het vak en de juiste beroepshouding.

Op het Da Vinci College wordt je ondersteund door een praktijkbegeleider die regelmatig je werkplek bezoekt. Samen met je praktijkopleider wordt beoordeeld hoe je bezig bent, wat je kunt en hoe je je gedraagt in je beroep. Jullie werken samen aan het behalen van je diploma.

Je kunt ook voor een bbl-opleiding kiezen. Dan ga je minder naar school en leer je vooral in de praktijk, met een betaalde baan.

BEKIJK BBL-OPLEIDING

begeleiding begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een coach. Met behulp van jouw coach bepaal je zelf je eigen leerroute en het tempo waarin je de opleiding volgt. Hij of zij is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Jullie hebben tenminste iedere twee weken een gesprek. Daarin bespreken jullie je studievoortgang en daarnaast is er ook veel aandacht voor je beroeps- en persoonlijke ontwikkeling. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

Iets voor jou? Iets voor jou?

Houdt je van hard en nauwkeurig werken dan is het beroep logistiek medewerker je op het lijf geschreven. Het is van belang dat je goed kunt samenwerken en onder een leidinggevende die je instructies geeft.

Dit vinden onze studenten

Ik wil snel aan de slag. In de logistiek is werk genoeg dus kan ik bij veel bedrijven een goede baan krijgen.

Student

Dit zijn je opties na je opleiding

Studeren Studeren

Liever nog even studeren? Met een diploma Logistiek medewerker op zak kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3 of 4. Opleidingen die goed aansluiten zijn: Logistiek teamleider (niveau 3) en Logistiek supervisor (niveau 4).

Werken Werken

Na de opleiding Logistiek medewerker kun je aan de slag in een magazijn of distributiecentrum bij bedrijven op het gebied van groothandel, transport, logistiek, distributie of productie.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

Startdatum Startdatum

Je kunt met deze opleiding starten in september, november en februari.

Toelating Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
 • een diploma entreeopleiding;
 • of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Bol of bbl Bol of bbl

Deze opleiding bieden we op twee manieren aan: bol of bbl.

 • bol: bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt vooral lessen op school en loopt daarnaast één of meerdere periodes per jaar stage bij een leerbedrijf.
 • bbl: als bbl-student heb je een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf en leer je in de praktijk. Daarnaast ga je elke week één of twee dagen/dagdelen naar school.

Het diploma van een bol en bbl-opleiding is hetzelfde. De belangrijkste vraag is dus: wat past het beste bij jou?

Bekijk hier de bbl variant

Kosten Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

Studie in cijfers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Timmerman

Bouw & Infra > Onderhoud- en verbouw

Check opleiding

Chauffeur wegvervoer

Logistics > Transport

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.