Terug naar het overzicht

Business, Logistics

Logistiek medewerker

De opleiding in het kort

HET BEROEP HET BEROEP

Je weet van aanpakken, werkt zorgvuldig en kunt het overzicht goed bewaren! Smartphones vanuit Azië, sneakers vanuit de VS… Al die goederen worden vervoerd van de ene plek naar de andere plek. Daar komt een heleboel georganiseer bij kijken: het vervoer per vrachtwagen, schip of vliegtuig én de tijdelijke opslag van goederen. Als logistiek medewerker zorg jij ervoor dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Binnengekomen goederen controleer je. Je sorteert ze en je plakt er stickers op. Vervolgens rijd je de goederen met een heftruck door het magazijn en plaatst ze in een stelling. Ook verzamel je bestelde goederen voor verzending of transport.

Wat leer je? Wat leer je?

In de opleiding Logistiek medewerker doe je kennis op van goederen en producten waarmee je in je werk te maken krijgt. Je leert hoe je goederen ontvangt en opslaat. Ook leer je goederen verzamelen en klaarmaken voor een verzending of transport. Daarnaast leer je omgaan met de benodigde documenten.

Praktijkervaring
Om het vak zo goed mogelijk te leren werken we veel samen met mensen uit het bedrijfsleven. Zo krijg je les van gastdocenten en bezoek je nationale en internationale bedrijven.

Vakken Vakken

De opleiding bestaat uit een aantal kerntaken. Daarin zitten opdrachten die je op school en op je stage uitvoert. Op school doe je de kennis en vaardigheden op die je daarvoor nodig hebt en oefen je in projecten. Op je stage ontwikkel je je daar verder in. Je opdrachten leg je vast in een portfolio. Aan het einde van de opleiding moet je alle kennis, vaardigheden en houdingsaspecten uit de kerntaken beheersen.

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor jouw algemene ontwikkeling en het behalen van je diploma.

Keuzedelen Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Buitenlandse taal

De keuze is aan jou!

Leeromgeving Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen. Je krijgt les van gastdocenten en bezoek je nationale en internationale bedrijven .Zo maken we leren bij Da Vinci leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

Stage Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Dat noemen we ‘beroepspraktijkvorming’ (bpv). Je loopt stage bij een erkend stagebedrijf. Op school helpen we je bij het vinden van een stageplek en word je goed voorbereid en begeleid. Het Da Vinci College werkt samen veel leuke bedrijven in de regio. Samen bereiden we jou voor op een toekomst als logistiek medewerker.

Stageperiodes
De bol-opleiding Logistiek medewerker duurt anderhalf jaar. Ieder lesjaar loop je 10 lesweken stage.

Je kunt ook voor een bbl-opleiding kiezen. Dan ga je minder naar school en leer je vooral in de praktijk, met een betaalde baan.

BEKIJK BBL-OPLEIDING

begeleiding begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

Iets voor jou? Iets voor jou?

Jij kunt flink aanpakken en je werkt netjes en nauwkeurig. Ook als het druk is houd je het overzicht. In deze functie is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Daarnaast ben je behulpzaam, collegiaal en klantvriendelijk.

Dit vinden onze studenten

Ik wil snel aan de slag. In de logistiek is werk genoeg dus kan ik bij veel bedrijven een goede baan krijgen.

Student

Dit zijn je opties na je opleiding

Werken Werken

Na de opleiding Logistiek medewerker kun je aan de slag in een magazijn of distributiecentrum bij bedrijven op het gebied van groothandel, transport, logistiek, distributie of productie.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Studeren Studeren

Liever nog even studeren? Met een diploma Logistiek medewerker op zak kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3 of 4. Opleidingen die goed aansluiten zijn: Logistiek teamleider (niveau 3) en Logistiek supervisor (niveau 4).

Praktische informatie

Startdatum Startdatum

Startdatum: september 2023 (vanaf september 2023 instroom het hele jaar door)

Toelating Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
 • een diploma entreeopleiding;
 • of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Bol of bbl Bol of bbl

Deze opleiding bieden we op twee manieren aan: bol of bbl.

 • bol: bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt vooral lessen op school en loopt daarnaast één of meerdere periodes per jaar stage bij een leerbedrijf.
 • bbl: als bbl-student heb je een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf en leer je in de praktijk. Daarnaast ga je elke week één of twee dagen/dagdelen naar school.

Het diploma van een bol en bbl-opleiding is hetzelfde. De belangrijkste vraag is dus: wat past het beste bij jou?

Bekijk hier de bbl variant

Kosten Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

Studie in cijfers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Timmerman

Bouw, onderhoud en verbouw

Check opleiding

Chauffeur wegvervoer

Transport & logistiek

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.