Gezondheidszorg & Welzijn


Werken in gezondheidszorg of welzijn betekent werken in een omgeving waarin de mens centraal staat. Kinderen in de kinderopvang of in de klas, mensen thuis, in een verpleeghuis, bij de tandarts, dokter of apotheek… Bied jij hun zorg en begeleiding? Leer het in een van de opleidingen op het Da Vinci College!

Op het Da Vinci College kun je kiezen uit 18 opleidingen in Gezondheidszorg & Welzijn op mbo-niveau 2, 3 en 4. De opleidingen zijn globaal in te delen in de volgende richtingen:

Gezondheidstechnische beroepen:
Audicien, Opticien

Dienstverlening:
Helpende Zorg & Welzijn, Medewerker facilitaire dienstverlening, Medewerker sport en recreatie

Verpleging & Verzorging:
Begeleider gehandicaptenzorg, Begeleider specifieke doelgroepen, Mbo-Verpleegkundige, Verzorgende IG

Welzijn:
Gespecialiseerd pedagogische medewerker, Onderwijsassistent, Pedagogisch medewerker kinderopvang, Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, Sociaal-cultureel werker, Sociaal-maatschappelijk dienstverlener, Begeleider gehandicaptenzorg, Begeleider specifieke doelgroepen, Verzorgende IG

Assistenten Gezondheidszorg:
Apothekersassistent, Doktersassistent en Tandartsassistent 


Je kunt hier zoeken tussen de opleidingen en filteren op richting, leerweg, niveau en locatie. Voor de leerweg kun je kiezen uit de beroepsopleidende leerweg (bol) of de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Bij bol ga je naar school en doe je ervaring op tijdens stages. Ben je heel praktisch ingesteld, dan past bbl (een combinatie van werken en leren) misschien beter bij je.