OnStage

Vanaf februari 2015 mogen er geen POK aanvragen meer op papier gedaan worden, maar zullen deze vanuit OnStage moeten komen. Wat is OnStage nu eigenlijk? OnStage is het BPV systeem van Da Vinci College. Dit systeem bestaat uit twee delen, namelijk het monitoren van de studenten die op BPV moeten en het begeleiden van deze studenten. Is jouw team nog niet over naar OnStage neem dan contact op via OnStage@davinci.nl

Monitoren van de studenten

Voordat de studenten op stage kunnen, moeten zij een stageplaats hebben. Via OnStage kan je monitoren welke studenten nog een stageplaats moeten hebben. Ook kunnen eventueel de studenten via OnStage inloggen en hun BPV plaats doorgeven aan de BPV coördinator. Als de BPV plaats goedgekeurd wordt dan kan vanuit OnStage de POK aangevraagd worden. Dit gaat allemaal digitaal. De Deelnemersadministratie ontvangt deze gegevens en kunnen deze doorschieten naar EduArte om vervolgens de POK af te drukken.

Begeleiden van de studenten

Doordat een trajectbegeleider en BPV begeleider (na een uitleg) ook in OnStage kunnen, kunnen zij precies zien welke student waar geplaatst is en kunnen zij door middel van gekleurde bolletjes zien of bijvoorbeeld de POK al is ingeleverd. Via de begeleiding kunnen de gespreksverslagen ingevoerd worden, die automatisch in het zorgvierkant van EduArte terecht komen. Naast de gespreksverslagen is het mogelijk om te communiceren met de student en (als het domein daar voor kiest) met de Praktijkopleider. Een praktijkopleider zal ten allen tijden alleen de studenten kunnen zien die bij hem/haar stage lopen. Ook kunnen in dit gedeelte meer stappen worden toegevoegd. Vraag even naar de vele mogelijkheden.

Logboek

In OnStage zit ook een logboekfunctie. Hier kan een student digitaal de gemaakte uren invoeren. Een student kan hiermee aangeven wanneer hij/zij precies stage gelopen heeft. Dit kan dan digitaal of op papier worden goed gekeurd door de praktijkopleider. De uiteindelijke goedkeuring zal altijd bij de BPV docent liggen.

Organisaties

OnStage is gekoppeld aan Stagemarkt, zodat er direct bij het plaatsen van een student zichtbaar wordt of de BPV plaats erkend is of niet. Ook het invoeren van een stageplaats gaat eenvoudig, er wordt namelijk op basis van postcode en huisnummer gezocht in de database van Stagemarkt en indien mogelijk dan worden de juiste gegevens overgenomen. Uiteraard is het ook mogelijk om bedrijven die nog niet in Stagemarkt staan in te voeren.

Mocht jouw team nog niet over zijn naar OnStage neem dan zo snel mogelijk contact op met onstage@davinci.nl. We zullen dan samen met jullie het BPV proces zoals dat bij jullie nu is doorlopen en zorgen dat dit ook via OnStage beschikbaar is.

Germa Timmer en Jerry Harlaar

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.