Meld je aan voor een cursus EHBO of Bedrijfshulpverlening

Aanmelden Cursus EHBO
Hoe verleen je eerste hulp? Wie is er niet eens van de trap gevallen, kneusde zijn enkel of liep een snee/wond op tijdens een val? Wat te doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding?

Inhoud en opzet
Als je een cursus Eerste Hulp bij Ongelukken hebt gevolgd, weet je hoe je de juiste Eerste Hulp verleent als er iets gebeurt in je omgeving. Tijdens de cursus leer je wat je moet doen, maar ook wat je vooral moet laten.

Inhoud is als volgt: vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp; stoornissen in het bewustzijn en van de ademhaling; stilstand van de bloedsomloop; ernstige uitwendige bloedingen; shock; uitwendige wonden; brandwonden; kneuzing en verstuiking; ontwrichting en botbreuken; oogletsels; vergiftiging; elektriciteitsongevallen; letsels door koude en warmte; vervoer over korte afstand; verband- en hulpmiddelen; het menselijk lichaam.

Deze cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte wordt via een E-module aangeboden. Je krijgt hiervoor inloggegevens en vanuit de online module word je de benodigde theorie bijgebracht. Deze module wordt afgesloten met een online examen. Deze module moet dan ook met goed gevolg zijn doorlopen, voordat kan worden deelgenomen aan de praktijkdagen.
Praktische informatie

Op vrijdag 6 november 2015 start de EHBO cursus op Da Vinci College en wordt van 13 tot 16 uur gegeven op het Leerpark in Dordrecht. De totale cursus omvat 6 á 8 uur thuisstudie, 4 lesmiddagen van 3 uur (6 nov; 13 nov; 20 nov; 27 nov) en 1 dagdeel examen.

Toelichting

Na het succesvol afronden van de cursus EHBO ben je in het bezit van een erkend diploma EHBO. Daarna dienen er jaarlijks herhalingslessen te worden gevolgd om het diploma geldig te houden/te verlengen. Deze herhalingslessen kunnen ook bij het Da Vinci College worden gevolgd.

Interesse?

Heb je interesse? Bespreek dit met je leidinggevende en meld je vervolgens vóór 16 oktober 2015 aan via bedrijfshulpverlening@davinci.nl

Aanmelden Training Bedrijfshulpverlening

Hoe handel je bij calamiteiten? Hoe verleen je eerste hulp? Hoe bestrijd je een beginnende brand?
Elk schooljaar worden er bij het Da Vinci College medewerkers geschoold op het gebied

van Bedrijfshulpverlening om zo goed mogelijk te kunnen reageren bij calamiteiten

en de veiligheid van medewerkers en studenten te optimaliseren.

Inhoud en opzet

Tijdens een interactieve en praktijkgerichte training leer je handelen in noodsituaties. Je leert hoe je gevaarlijke situaties herkent en hoe je de juiste maatregelen neemt.

De training bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte wordt via een E-module aangeboden. Je krijgt hiervoor inloggegevens en vanuit de online module word je de benodigde theorie bijgebracht. Deze module wordt afgesloten met een online examen. Deze module moet dan ook met goed gevolg zijn doorlopen, voordat kan worden deelgenomen aan de praktijkdag.

De praktijkdag bestaat uit een dagdeel levensreddende handelingen en een dagdeel brandbestrijding en ontruiming.

Praktische informatie

De praktijkdag zal plaatsvinden op de locatie Leerpark in Dordrecht op donderdag 12 november 2015 van 9.00 uur tot 17.00 uur. Het theoriegedeelte kan op elk gewenste plek (indien een PC aanwezig) worden uitgevoerd. Tijdens de praktijkdag zal er voor koffie/thee en een lunch gezorgd worden. Tevens ontvang je een boek als naslagwerk.

Toelichting

Na afloop van de training ontvang je een pasje Bedrijfshulpverlener en een certificaat. Deze zijn 1 jaar geldig. Om het te verlengen en bedrijfshulpverlener te blijven, dien je jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Daarnaast wordt jouw inzet verwacht tijdens ontruimingsoefeningen en de jaarlijkse teamdag.

Interesse?

Heb je interesse? Bespreek dit dan met je leidinggevende en meld je vervolgens vóór 16 oktober 2015 aan via bedrijfshulpverlening@davinci.nl.

Bel ons Mail ons