Mbo in Barendrecht

Het mbo slaat de handen ineen met het vmbo. In het nieuwe gebouw van vmbo-school Focus Beroepsacademie in Barendrecht krijgen ook de mbo-scholen Albeda College en Da Vinci College een plek.

Voordelen vmbo en mbo in een gebouw! 
Als je in Barendrecht woont en naar het mbo wilt dan moet je (bijna) altijd naar een andere gemeente. Maar niet als je geïnteresseerd bent in logistiek, detailhandel, facilitair of welzijn! Vanaf september 2015 kun je in Barendrecht de opleidingen Logistiek medewerker (niveau 2) en Verkoper (niveau 2) bij het Albeda College volgen. Daarnaast biedt Da Vinci College de opleidingen Facilitair medewerker (niveau 2) en Helpende zorg & welzijn (niveau 2) aan.

Waar worden deze opleidingen gegeven? 
De mbo-scholen Albeda College en Da Vinci College krijgen een eigen plek binnen het nieuwe gebouw van vmbo-school Focus Beroepsacademie. Als je overstapt naar het mbo blijf je in hetzelfde gebouw voor je mbo-opleiding. Bovendien ken je waarschijnlijk al een aantal van je mbo-docenten. Vmbo- en mbo-docenten zullen namelijk ingezet worden op elkaars groepen. Zo leren mbo-docenten hun aankomend studenten alvast een beetje kennen en is er een goede, warme overdracht mogelijk bij de overstap van vmbo naar mbo.

Welke mbo-opleidingen kun je volgen in Barendrecht?

Wanneer? 
Vanaf september 2015 worden de lessen van de vmbo-school en de 4 bovenstaande mbo-opleidingen in het nieuwe schoolgebouw van Focus Beroepsacademie is gegeven.

Adres 
Dierensteinweg 4, 2991 XJ Barendrecht

Bel ons Mail ons