Terug naar overzicht Horeca, Brood & Banket

Zelfstandig werkend bakker

Laat jij anderen graag proeven van smaakvolle creaties en tongstrelende hapjes? Ben je een creatieve teamplayer die de handen uit de mouwen steekt? En heb je een zesde zintuig voor kleur, vorm en smaak? Dan zie je ongetwijfeld brood in de opleiding Zelfstandig werkend bakker. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Stel een vraag
Meld je aan
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25174
Startmoment(en): Begin september, tot en met 31 maart is flexibele instroom mogelijk.
Het beroep
Lees pagina voor

Als Zelfstandig werkend bakker ben je actief in een kleine of grote (banket)bakkerij.  In teamverband maak je op vaktechnisch perfecte, efficiënte en hygiënische manier banketbakkersproducten. Zo bak en creëer je met liefde en plezier taarten en gebak. Ook draai je je handen niet om voor figuren van marsepein, luchtige bavaroise, romig ijs en heerlijke bonbons. Wat uit jouw handen komt,  smaakt heerlijk en ziet er voortreffelijk uit. Ambachtelijk handwerk voert de boventoon. Daarnaast maak je ook gebruik van moderne machines en instrumenten.  In een grote banketbakkerij breng je jonge, onervaren collega’s de kneepjes van het vak bij.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor

Je hebt een van de volgende diploma’s:

  • Diploma vmbo kader beroepsgerichte leerweg (kb)
  • Diploma vmbo theoretische leerweg (tl)
  • Diploma Uitvoerend bakker (niveau 2)
Over de opleiding
Lees pagina voor

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Zelfstandig werkend banketbakker duurt drie jaar.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol opleiding ga je praktijkervaring opdoen in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je stagebegeleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt jou op het werk. Hij heeft contact met je docent die je ook bezoekt tijdens de stage. Je mentor begeleidt je op school en tijdens de stage en helpt je om keuzes binnen jouw schoolloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voor dat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van jouw diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Iedere opleiding heeft ook keuzedelen. Met Keuzedelen kun je zelf kleur geven aan je opleiding. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde en een plus op de mbo- diploma. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Keuzedelen die te maken hebben met ondernemerschap zijn hier een voorbeeld van. Je kunt ook kiezen voor Keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Speciale aandacht is er voor bedrijfshygiëne en persoonlijke hygiëne.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en  je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Als zelfstandig werkend bakker ga je aan de slag bij een ambachtelijke bakkerij, een industriële bakkerij, hotel, supermarkt, chocolaterie, croissanterie of lunchroom.

Met een diploma Zelfstandig werkend bakker (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleiding Specialist bakker op niveau 4.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

  1. Het cursusgeld
    Bekijk de hoogte van het cursusgeld
  2. De opleidingskosten
    Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

  • Betrokken
  • Ambitieus
  • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

  • Je Bugerservicenummer (BSN).
  • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
  • De gegevens van je vooropleiding.
  • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons
Home Sluiten