Laat jij anderen graag proeven van smaakvolle creaties en tongstrelende hapjes? Ben je een creatieve teamplayer die de handen uit de mouwen steekt? En heb je een zesde zintuig voor kleur, vorm en smaak? Dan zie je ongetwijfeld brood in de opleiding Zelfstandig werkend bakker. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.
Als Zelfstandig werkend bakker ben je actief in een kleine of grote (banket)bakkerij. In teamverband maak je op vaktechnisch perfecte, efficiënte en hygiënische manier banketbakkersproducten. Zo bak en creëer je met liefde en plezier taarten en gebak. Ook draai je je handen niet om voor figuren van marsepein, luchtige bavarois, romig ijs en heerlijke bonbons. Wat uit jouw handen komt, smaakt heerlijk en ziet er voortreffelijk uit. Ambachtelijk handwerk voert de boventoon. Daarnaast maak je ook gebruik van moderne machines en instrumenten. In een grote banketbakkerij breng je jonge, onervaren collega’s de kneepjes van het vak bij.
We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Zelfstandig werkend banketbakker duurt drie jaar.
Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.
In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Speciale aandacht is er voor bedrijfshygiëne en persoonlijke hygiëne.
De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.
Als zelfstandig werkend bakker ga je aan de slag bij een ambachtelijke bakkerij, een industriële bakkerij, hotel, supermarkt, chocolaterie, croissanterie of lunchroom.
Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:
Waarom het Da Vinci College?
Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.
Het Da Vinci College:
Wij willen je graag leren kennen.
Hopelijk jij ons ook!
Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:
Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.
Meld je nu aan