Terug naar overzicht Travel & Leisure

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

De toeristische sector is een dynamische branche waarin alles draait om gastvrijheid en de beleving van de klant. Werken in deze branche betekent dat jij ervoor kunt zorgen dat de klant een perfecte vakantie heeft. Hiervoor zet je jouw organisatietalent, advies en enthousiasme in. Lijkt dit jou een uitdaging? Dan is de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & hospitality iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25648
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

Als Zelfstandig medewerker leisure & hospitality ben je breed inzetbaar in de toeristische branche, in het binnen- en buitenland. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in de evenementenbranche of bij een outdoor bedrijf. Er zijn volop mogelijkheden in hotels of vakantieparken achter de receptie en in het recreatieteam. Of in een speeltuin of attractiepark. Je werkzaamheden bestaan uit het ontvangen, informeren en begeleiden van gasten en het verhuren en verkopen van producten en diensten. Daarnaast organiseer je feestjes, toernooien, uitstapjes en andere recreatieactiviteiten. Kortom, banen waarin geen dag hetzelfde is en waar jij jouw creatieve en dienstverlenende instelling kwijt kunt!

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

Onze opleiding is afwisselend en praktijkgericht. Natuurlijk geven we je een brede theoretische basis mee, zoals kennis van toeristische bestemmingen en recreatieve activiteiten. Daarnaast bieden we veel beroepsgerichte projecten aan zowel binnen als buiten de school. Samen met jouw medestudenten leer je het vak kennen door zelf te doen! Je werkt bijvoorbeeld mee aan evenementen die georganiseerd worden in de regio Drechtsteden, zoals het Sinterklaashuis en Krijten voor kinderen. In het kader van kinderanimatie bezoek je basisscholen met leuke optredens en creatieve opdrachten voor de kleintjes. Je maakt een draaiboek voor een evenement en je organiseert diverse activiteiten voor je klas.

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Tijdens deze opleiding krijg je de vakken beroepspraktijk, bestemmingskennis, frontoffice, backoffice, evenementen en moderne vreemde talen (Duits of Spaans).

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt doorstromen naar de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality.
Deze niveau 4 opleiding duurt dan nog één jaar.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

' Ik wil mij inzetten voor anderen '

- Ilse

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.