Terug naar overzicht Travel & Leisure

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

De toeristische sector is een dynamische branche waarin alles draait om gastvrijheid en de beleving van de klant. Werken in deze branche betekent dat jij ervoor kunt zorgen dat de klant een perfecte vakantie heeft. Hiervoor zet je jouw organisatietalent, advies en enthousiasme in. Lijkt dit jou een uitdaging? Dan is de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & hospitality iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25648
Startmoment(en): september
Het beroep

Als Zelfstandig medewerker leisure & hospitality ben je breed inzetbaar in de toeristische branche, in het binnen- en buitenland. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in de evenementenbranche of bij een outdoor bedrijf. Er zijn volop mogelijkheden in hotels of vakantieparken achter de receptie en in het recreatieteam. Of in een speeltuin of attractiepark. Je werkzaamheden bestaan uit het ontvangen, informeren en begeleiden van gasten en het verhuren en verkopen van producten en diensten. Daarnaast organiseer je feestjes, toernooien, uitstapjes en andere recreatieactiviteiten. Kortom, banen waarin geen dag hetzelfde is en waar jij jouw creatieve en dienstverlenende instelling kwijt kunt!

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

Onze opleiding is afwisselend en praktijkgericht. Natuurlijk geven we je een brede theoretische basis mee, zoals kennis van toeristische bestemmingen en recreatieve activiteiten. Daarnaast bieden we veel beroepsgerichte projecten aan zowel binnen als buiten de school. Samen met jouw medestudenten leer je het vak kennen door zelf te doen! Je werkt bijvoorbeeld mee aan evenementen die georganiseerd worden in de regio Drechtsteden, zoals het Sinterklaashuis en Krijten voor kinderen. In het kader van kinderanimatie bezoek je basisscholen met leuke optredens en creatieve opdrachten voor de kleintjes. Je maakt een draaiboek voor een evenement en je organiseert diverse activiteiten voor je klas.

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past.

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Tijdens deze opleiding krijg je de vakken beroepspraktijk, bestemmingskennis, frontoffice, backoffice, evenementen en moderne vreemde talen (Duits of Spaans).

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg

Je kunt doorstromen naar de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality.
Deze niveau 4 opleiding duurt dan nog één jaar.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

' Ik wil mij inzetten voor anderen '

- Ilse

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan