Terug naar overzicht Retail & Logistiek

Ondernemend kapper (Ondernemer)

Je bent gediplomeerd Kapper en je wilt graag je eigen salon beginnen of een nog betere salonmanager willen zijn? Dan is de opleiding Ondernemend kapper (Ondernemer) echt iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 4
Duur: 1 jaar
Crebonummer: 95742
Startmoment(en): 1 september
Het beroep
Lees pagina voor

Je hebt al ervaring in het vak en heb je bewezen dat je het kappersvak in je hebt. Nu leer je de vaardigheden om een eigen salon te runnen. Je moet nu alle beslissingen zelf nemen en zorgen voor je eigen inkomen. Dit is allemaal best spannend. Daar tegenover staat dat je jouw ideeën over het kappersvak helemaal zelf kunt realiseren.
Jij bent helemaal verantwoordelijk voor de salon en je moet er voor zorgen dat de klanten het bezoek aan jouw salon als een beleving ervaren, tevreden de deur uit gaan en weer terug willen komen. Je zorgt eer ook voor dat je personeel het naar hun zin heeft en plezier in het werk hebben . Door je marketing kennis ben je in staat je salon perfect in de markt te zetten en jouw bedrijfseconomische kennis zorgt er voor dat de salon rendabel is.
Als Ondernemend kapper start je jouw eigen salon, of je neemt een salon over of je ontwikkel je verder tot een hele goede salonmanager.


Wat kan Ondernemend Kapper buiten knippen want dat vak beheers je al?

 • Je kunt je personeel motiveren.
 • Je zorgt ervoor dat de klanten het naar hun zin hebben in jouw salon en graag weer terug willen komen.
 • Je zorgt ervoor dat jouw salon je een goede belegde boterham oplevert..

Je beschikt over de volgende kwaliteiten:

 • Ondernemend
 • Creatief
 • Flexibel

Belangrijk om te weten als je voor dit beroep kiest:

 • Je moet hard willen werken
 • Je gaat uitdagingen niet uit de weg
Toelatingseisen
Lees pagina voor
 • Afgeronde mbo niveau 3 opleiding in een verwante richting
 • In dienst van een bedrijf
Over de opleiding
Lees pagina voor

Deze bijzondere opleiding richt zich op afgestudeerde kappers en kapsters op niveau 3. Bovendien is de opleiding ook speciaal geschikt voor reeds werkzame salonmanagers en ondernemers. De opleiding is zodanig georganiseerd dat rekening wordt gehouden met jouw drukke werkzaamheden.

Hoe is de opleiding georganiseerd?

Er wordt gewerkt met het systeem van de "Virtuele klas".
Je komt de ene week naar school en krijg je lessen en trainingen op het Leerpark in Dordrecht.
In de andere week krijg je les in de "Virtuele klas". Dit betekent dat je via jouw eigen pc/laptop les krijgt van je docent. Je volgt de lessen in je eigen omgeving, thuis of op het werk en je verliest geen reistijd.
De opleiding Ondernemend kapper duurt 1 jaar.

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Vakken
Lees pagina voor

Les in Marketing, Management en Bedrijfseconomie en je maakt je eigen ondernemingsplan wat je ook gaat presenteren. Daarnaast heb je de algemene vakken Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Vervolg
Lees pagina voor

Na deze opleiding kun je doorstromen naar Hbo.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons