Terug naar overzicht Hout & Meubel

Montagemedewerker industrieel produceren met hout (Allround)

Werk je graag met hout, heb je oog voor detail, werk je graag met je handen en kun je zelfstandig werken, dan past de opleiding Montagemedewerker industrieel produceren met hout (Allround)  goed bij jou.

play button
Stel een vraag
Startmoment(en): begin september tot en met maart Meld je aan
Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25007
Startmoment(en): Meerdere instroommomenten gedurende het jaar mogelijk
Het beroep
Lees pagina voor

De Montagemedewerker industrieel produceren met hout (Allround) werkt bij een bedrijf dat kozijnen, ramen en deuren, maar ook complete vloeren en daken maakt voor bijvoorbeeld houtskeletbouwwoningen. Kijk eens naar het raam van de kamer waarin je zit. Heb je er wel eens over nagedacht welke bewerkingen er allemaal nodig zijn geweest voordat dat raam klaar is? De Montagemedewerker industrieel produceren met hout (Allround) doet het allemaal. Hij krijgt de losse onderdelen van de afdeling Machinaal houtbewerken en stelt deze onderdelen daarna samen. Naast alle praktische werkzaamheden begeleidt de allround montagemedewerker gevelelementen beginnende montagemedewerkers en stagiaires. Flexibiliteit is erg belangrijk om goed te kunnen functioneren binnen een bedrijf. Je moet namelijk regelmatig wisselen van taken en werkzaamheden. De ontwikkelingen in de timmerindustrie staan niet stil, daarom moet je gemakkelijk met nieuwe technieken en werkwijzen kunnen leren werken. Een pittige en uitdagende baan dus.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor
Toelatingseisen vakopleiding (niveau 3) of middenkaderopleiding (niveau 4)

Voor de vakopleiding en de middenkaderopleiding gelden dezelfde toelatingseisen:

 • kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo;
 • theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo;
 • gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo;
 • je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg hebt doorlopen;
 • voor een niveau 3 opleiding heb je een afgeronde niveau 2 opleiding in de branche waarin je wilt doorleren;
 • voor een niveau 4 opleiding heb je een afgeronde niveau 3 opleiding in de branche waarin je wilt doorleren;
 • je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Toelatingseisen specialistenopleiding (niveau 4)
Om de specialistenopleiding te volgen, heb je een diploma nodig van de vakopleiding (niveau 3), voor hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Toelatingseisen havo/vwo-leerlingen
Een overgangsbewijs van havo/vwo 3 naar havo/vwo 4 geeft toelating tot leerjaar 1 van een niveau 3/4 opleiding.
Voor studenten havo/vwo met een diploma kunnen wij een speciaal kort durend maatwerktraject aanbieden.

Aanvullende eisen
In het algemeen geldt dat je voor het volgen van een bbl opleiding als werknemer in dienst moet zijn bij een leerbedrijf en in het bezit bent van een arbeidscontract.

Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende eisen gesteld worden.
Laat je hierover informeren bij het Servicecentrum Opleidingen

Over opleiding
Lees pagina voor

De opleiding Montagemedewerker industrieel produceren met hout (Allround) is een bbl-opleiding. Dit wil zeggen dat je vier dagen per week werkt bij een bedrijf en daar praktijkervaring opdoet en geld verdient. Één dag per week ga je naar school voor praktijkgerichte theorie, technisch tekenen, Nederlands, rekenen en wiskunde. Je gaat dus meteen aan de slag met praktijk en theorie. Tijdens de opleiding leiden we je natuurlijk op tot een goede allround montagemedewerker timmerindustrie, maar wel één die ook weet hoe een bedrijf in elkaar zit en hoe je mensen kunt begeleiden. 

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkleermeester die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk. Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkleermeester beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding.Samen met je docenten en je praktijkleermeester werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Keuzendelen
Lees pagina voor

Iedere opleiding heeft ook keuzedelen. Met keuzedelen kun je zelf kleur geven aan je opleiding. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde en een plus op de mbo- diploma. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Keuzedelen die te maken hebben met ondernemerschap zijn hier een voorbeeld van. Je kunt ook kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Vakken
Lees pagina voor

Naast de beroepsgerichte vakken zoals technisch tekenen krijg je ook les in de vakken Nederlands, Rekenen en Wiskunde en Loopbaan&Burgerschap.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt de vervolgopleiding volgen voor Meewerkend leidinggevende montage timmerindustrie.

 

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Adres

M. H. Trompweg 229
3317 BS
Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900-789 0789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons
Home Sluiten