Terug naar overzicht Mobiliteit Academie

Middenkader technisch specialist bedrijfsauto's

Je hebt als Technisch specialist bedrijfsauto's interesse in autotechniek en wil daarin verder komen. Je werkt net zo goed zelfstandig als in een team en je weet waar je informatie kunt vinden. Je kunt initiatief nemen, maar ook instructies opvolgen en onder druk beslissingen nemen. Je houdt van grote motoren, zware trucks, dynamiek en snelheid. Je vindt het leuk om technische problemen op te lossen en kennis over te dragen in de wereld van de mobiliteit en van transport. Spreekt dit jou aan? Kies dan voor de opleiding Middenkader technisch specialist bedrijfsauto's.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 4
Crebonummer: 25248
Startmoment(en): augustus
Het beroep
Lees pagina voor

Als Middenkader technisch specialist bedrijfsauto's ben je een echte kanjer in de werkplaats van bedrijfsautobedrijven. Je bent de technische topper in de bedrijfsautowerkplaats. Je bent gespecialiseerd in de ingewikkelde en lastige diagnoses en reparaties en je spoort klachten op, waarvan de oorzaak soms moeilijk te vinden is. Je onderzoekt en studeert op nieuwe oplossingen, daarin ben je actief. Je bent een vraagbaak voor de hele werkplaats, je hebt inzicht in technische systemen en je hebt een goed analytisch vermogen. Je wisselt technische informatie uit met externe specialisten en leveranciers. In sommige gevallen neem je contact op met de fabrikant of importeur. Je geeft alle nodige informatie door aan je collega's. Ook administratief werk behoort tot jouw taak. Je bent technisch deskundig, analytisch, verantwoordelijk, klantgericht en communicatief.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Over de opleiding
Lees pagina voor

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Middenkader technisch specialist bedrijfsauto's duurt vier jaar. Door stage te lopen in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol opleiding ga je praktijkervaring opdoen in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je stagebegeleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt jou op het werk. Hij heeft contact met je docent die je ook bezoekt tijdens de stage. Je mentor begeleidt je op school en tijdens de stage en helpt je om keuzes binnen jouw schoolloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voor dat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van jouw diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak.

 • Je leert alles over diagnose apparatuur, keuringen en reparatie-advies.
 • Je leert samen te werken, veilig te werken en met klanten om te gaan en leert je vakkennis op peil te houden.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid en je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Met ervaring kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de bedrijfsautotechniek.
Het diploma Middenkader technisch specialist bedrijfsauto's geeft je toegang tot een Hbo opleiding.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Middenkader technisch specialist bedrijfsauto's
Middenkader technisch specialist bedrijfsauto's
Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons