Terug naar overzicht Art & Design

Mediamanager

Als Mediamanager begeleid je mediaproducties en projecten, organiseer je evenementen en adviseer je klanten. Klantvriendelijkheid heb je hoog in het vaandel staan. Mediamanagement is een uitdagende opleiding voor studenten die houden van organiseren en regelen. Jij bent de spin in het media- en entertainmentweb. Marketing, communicatie en organisatiemanagement maken onderdeel uit van de opleiding Mediamanager. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje en krijg een indruk van het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25199
Startmoment(en): september (individuele uitzonderingen zijn mogelijk)
Het beroep
Lees pagina voor

Je werkt bij een mediabedrijf in de sector printmedia, web/internet, games of events en broadcast. Jij bent de spin in het web tussen reclamebureaus, tekstschrijvers, fotografen, cameraploegen, vormgevers en mediabureaus en je bent verantwoordelijk voor de mediaprojecten en producties.

Wat zijn de belangrijkste taken van een Mediamanager:

 • Je voert gesprekken met (toekomstige) klanten
 • Je adviseert welke mediaproducten geschikt zijn
 • Je maakt een projectplan en plant de mediaproductie
 • Je stuurt het productieproces en de oplevering van mediaproducten
 • Je houdt contact met je klanten.
Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

Je leert hoe communicatiemiddelen worden gemaakt en hoe je opdrachtgevers kunt adviseren. Je krijgt vakken als marketing en communicatie, pr, reclame en promotie. Daarnaast leer je hoe je projecten kunt managen.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2020 ‐ 2021

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Omdat je alles moet weten over mediaproducties, krijg je daar een basis over, maar vakken als management en economie staan daarnaast ook op het programma. 

Vervolg
Lees pagina voor

Met je diploma Mediamanager kun je gaan werken als productieassistent of projectmedewerker bij tv, een reclamebureau of evenementenbureau. 

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Galerij

Mediamanager Mediamanager
Mediamanager Mediamanager
Mediamanager Mediamanager
Mediamanager
Mediamanager

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.