Terug naar overzicht Mediamanagement

Mediamanager

Als Mediamanager begeleid je mediaproducties en projecten, organiseer je evenementen en adviseer je klanten. Klantvriendelijkheid heb je hoog in het vaandel staan. Mediamanagement is een uitdagende opleiding voor studenten die houden van organiseren en regelen. Jij bent de spin in het media- en entertainmentweb. Marketing, communicatie en organisatiemanagement maken onderdeel uit van de opleiding Mediamanager. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje en krijg een indruk van het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25199
Startmoment(en): september (individuele uitzonderingen zijn mogelijk)
Het beroep

Je werkt bij een mediabedrijf in de sector printmedia, web/internet, games of events en broadcast. Jij bent de spin in het web tussen reclamebureaus, tekstschrijvers, fotografen, cameraploegen, vormgevers en mediabureaus en je bent verantwoordelijk voor de mediaprojecten en producties.

Wat zijn de belangrijkste taken van een Mediamanager:

 • Je voert gesprekken met (toekomstige) klanten
 • Je adviseert welke mediaproducten geschikt zijn
 • Je maakt een projectplan en plant de mediaproductie
 • Je stuurt het productieproces en de oplevering van mediaproducten
 • Je houdt contact met je klanten.
Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

Je leert hoe communicatiemiddelen worden gemaakt en hoe je opdrachtgevers kunt adviseren. Je krijgt vakken als marketing en communicatie, pr, reclame en promotie. Daarnaast leer je hoe je projecten kunt managen.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2021 ‐ 2022

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Omdat je alles moet weten over mediaproducties, krijg je daar een basis over, maar vakken als management en economie staan daarnaast ook op het programma. 

Vervolg

Met je diploma Mediamanager kun je gaan werken als productieassistent of projectmedewerker bij tv, een reclamebureau of evenementenbureau. 

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Galerij

Mediamanager Mediamanager
Mediamanager Mediamanager
Mediamanager Mediamanager
Mediamanager
Mediamanager

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan