Terug naar overzicht Legal & HRM

Medewerker human resource management (HRM)

Vind je het leuk om werk te doen dat draait om mensen ? Kun je je goed inleven in andermans belangen? Weet je wat er speelt in de samenleving en in het bijzonder de arbeidsmarkt? Dan is de opleiding Medewerker human resource management (HRM) iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25146
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

De Medewerker human resource management (HRM) kan werkzaam zijn binnen elke organisatie met een personeelsafdeling, zowel in profit als non-profit organisaties. Ook kan de medewerker personeel en arbeid werken op een uitzendbureau. Als juridisch medewerker personeelswerk begeleid je mensen die op zoek zijn naar betaald werk. Je brengt werknemers en werkgevers bij elkaar en onderhoudt contacten met andere instanties. Werknemers kunnen bij jou terecht met vragen over hun salaris, de cao, problemen die ze in hun werk ondervinden en carrièremogelijkheden, maar ook met vragen over ziekte, vakantiedagen, bijzonder verlof of scholing.

Als Medewerker human resource management (HRM) begeleid je mensen die op zoek zijn naar betaald werk. Je brengt werknemers en werkgevers bij elkaar en onderhoudt contacten met andere instanties. Werknemers kunnen bij jou terecht met vragen over hun salaris, de cao, problemen die ze in hun werk ondervinden en carrièremogelijkheden, maar ook met vragen over ziekte, vakantiedagen, bijzonder verlof of scholing.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding duurt 3 jaar. Vijf dagen per week ga je naar school of doe je werkervaring op tijdens een stageperiode.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Een aantal belangrijke vakken die je krijgt, zijn: arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht, fiscaal recht, personeelswerk, arbeidsvoorziening, management, Nederlands, communicatie, onderzoek en statistiek en schuldhulpverlening. Je leert te werken met tekstverwerkings-, spreadsheet- en databasepakketten. Omdat het contact met cliënten een belangrijk onderdeel is van je werk, besteden we veel aandacht aan je sociale en communicatieve vaardigheden.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt doorstromen naar een juridische opleiding op Hbo niveau.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan