Terug naar overzicht Junior Business Support niveau 2

Medewerker (financiële) administratie

Als Medewerker (financiële) administratie ben je nauwkeurig, je werkt graag met cijfers en je kunt goed met mensen overweg. Daarnaast is het handig als je op het vmbo Handel & administratie gekozen hebt. Spreekt dit jou aan? Kies dan voor de opleiding Medewerker (financiële) administratie. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 2
Duur: 1,5 jaar
Crebonummer: 25149
Startmoment(en): februari
Het beroep

Als Medewerker (financiële) administratie ondersteun je collega's met administratieve werkzaamheden, zoals teksten en notulen uitwerken, post verzendklaar maken, telefooncentrale bedienen en gesprekken doorverbinden. Je kunt aan de slag op de afdeling administratie van een bedrijf, maar je kunt ook bij een gespecialiseerd administratiekantoor werken dat de administraties voor andere bedrijven verzorgt.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma entreeopleiding
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Daarnaast moet je een arbeidsovereenkomst/bpv-overeenkomst hebben met een erkend leerbedrijf. De werkzaamheden komen overeen met het niveau en de inhoud van de opleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf.

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij Da Vinci heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Medewerker (financiële) administratie duurt 2 jaar. Je werkt 4 dagen per week bij een bedrijf en je gaat een middag en een avond naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkbegeleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak.

Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op de praktijk. Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkbegeleider beoordeelt hij je kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en praktijkbegeleider werk je aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Bij deze opleiding is bol en bbl aan elkaar gekoppeld.
Als je werkt hebt dan volg je een bbl opleiding, heb je geen werk dan volg je de bol opleiding.
Als je tijdens je opleiding werk vindt of je wordt werkloos dan kun je direct switchen tussen bol en bbl.

De opleiding is ook in een bol variant te volgen

Stage
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Tijdens de opleiding leer je gegevens bij te houden over de financiële bedrijfsvoering. Je leert onder andere hoe een debiteuren- en crediteurenadministratie in elkaar steken. Daarnaast ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van loonadministratie, boekhouden en financiering. Een deel van de opleiding bestaat uit een kantoorsimulatie.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg

Met je niveau 2 diploma kun je kiezen voor een vervolgopleiding Financieel administratief medewerker op niveau 3.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan