Terug naar overzicht Dienstverlening

Medewerker facilitaire dienstverlening

Als Medewerker facilitaire dienstverlening ben jij een veelzijdige duizendpoot die graag afwisselend werk wil doen. Vind je het leuk om het mensen naar de zin te maken en ben je gastvrij? Dan past de opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening misschien wel heel goed bij jou. Wil je meer weten, kijk dan naar het filmpje over het beroep.

play button

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.

Leerweg: bbl
Niveau: 2
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25499
Het beroep
Lees pagina voor

Als Medewerker facilitaire dienstverlening ben jij een veelzijdige duizendpoot die graag afwisselend werk wil doen. Vind je het leuk om het mensen naar de zin te maken en ben je gastvrij? Dan past het beroep van Medewerker facilitaire dienstverlening misschien wel heel goed bij jou. Als medewerker facilitaire dienstverlening doe je ondersteunend werk. Je zorgt bijvoorbeeld voor het ontvangen en verwerken van inkomende post en van goederen die binnenkomen. Ook zorg je ervoor dat de vergaderruimtes ingericht zijn en gebruikt kunnen worden. Daarnaast maak je schoon. Je kunt gaan werken in een ziekenhuis, een verzorgingshuis, een verpleeghuis, een hotel, een conferentieoord, een bedrijfskantine of -restaurant, een cateringbedrijf of in een onderhouds- en schoonmaakbedrijf.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma entreeopleiding
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

Ben jij een doener en weet je van aanpakken? Doe jij graag iets voor een ander en kunnen mensen op jou rekenen? En wil je goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan? Schrijf je dan in voor de opleiding Dienstverlening. Je wordt opgeleid tot alleskunner en doet ervaring op in verschillende werkgebieden. Omdat er op de arbeidsmarkt steeds meer vraag is naar flexibele medewerkers besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van brede basisvaardigheden. Je leert om dienstverlenend te werken. Hierbij ontwikkel je belangrijke communicatieve vaardigheden, maar is er ook aandacht voor gastvrijheid en het omgaan met verschillende soorten mensen. Tijdens de opleiding staat de ontwikkeling van jouw talenten centraal.

De opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening is onderdeel van de brede opleiding Dienstverlening. Deze opleiding bestaat uit de volgende richtingen:

In het eerste jaar volg je samen met elkaar een aantal gemeenschappelijke modules en een aantal vakgerichte modules. Je gaat wel direct in je eigen richting aan de slag.

Doordat je veel verschillende werkzaamheden moet kunnen uitvoeren heeft de opleiding een brede en gevarieerde inhoud. Je kunt bijvoorbeeld op de ene dag bezig zijn met het voorbereiden van een warme lunch en op een andere dag met het herstellen van kapotte stopcontacten.
De fijne kneepjes van het vak leer je op een praktische manier van deskundige vakdocenten.
Een belangrijk onderdeel van de lessen op school is de projectdag. Je gaat dan met een groep medestudenten erop uit om klussen te doen voor bijvoorbeeld een basisschool.

De opleiding is ook in een bol variant te volgen

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen leer je de kennis, vaardigheden en houding die nodig zijn voor het beroep. De onderwerpen die daarin aan bod komen, zijn: vergaderservice, eenvoudige gerechten en dranken maken en serveren, licht administratief werk zoals post, repro, telefonie, werken met digitale systemen, goederen verzamelen, transporteren en voorraad onderhouden, gebouwcontrole, huismeester en techniek, huismeester in een zorginstelling en schoonmaken.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid en je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Met de opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening heb je een goede, brede basis gelegd waarmee je ook kunt doorstromen naar verwante opleidingen op niveau 3.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.