Terug naar overzicht Systems and Devices

Allround medewerker IT systems and devices

De opleiding Allround medewerker IT systems and devices is een breed georiënteerde opleiding. Je bent de hele dag bezig met ICT vraagstukken. Je hebt veel te maken met gebruikers en je zorgt voor het afhandelen van gebruikersproblemen. 
Ook zal je hardware en devices gaan installeren en configureren. Los je graag ICT problemen op en help je mensen daar graag bij? Vind je het een uitdaging om op ICT gebied te experimenteren en op de hoogte te zijn van alle nieuwe vindingen? Dan is de opleiding Allround medewerker IT systems and devices echt iets voor jou.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25605
Startmoment(en): september (individuele uitzonderingen zijn mogelijk)
Het beroep
Lees pagina voor

Als allround medewerker IT systems and devices leg je goed werkende netwerken aan en zorg je voor passende oplossingen bij storingen. Service verlenen en samenwerken heeft een hoge prioriteit. Jij bent de rots in de branding voor de mensen die jouw hulp nodig hebben om hun probleem op te lossen. Internet of Things (IoT) en nieuwe technologieën komen ook terug in de opleiding en geven je een goede voorbereiding op de toekomst.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Daarnaast moet je een arbeidsovereenkomst/bpv-overeenkomst hebben met een erkend leerbedrijf. De werkzaamheden komen overeen met het niveau en de inhoud van de opleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf.

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt twee jaar. Je werkt vier dagen per week bij een bedrijf en je gaat een middag en een avond naar school. Daar leer je in projecten te werken aan computers, netwerken en hard- en software. Je leert hoe je bijvoorbeeld een netwerk moet aanleggen en je leert hoe je gebruikers kunt helpen met het oplossen van hun problemen. Dat is een belangrijk onderdeel van de opleiding Medewerker beheer ICT.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkbegeleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Je krijgt les van een docent die het vak kent en de lesstof sluit aan op je werk. Per werkgever kan de praktijksituatie en de kennis die je opdoet wel verschillen.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2020 ‐ 2021

De opleiding is ook in een bol variant te volgen

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Naast de praktijklessen leer je omgaan met Office pakketten, Word, Excel, Powerpoint en volg je projecten over ICT, zoals basiskennis website bouwen, netwerken aanleggen, hard- en software kennis en kennis van tablets en telefonie. De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt doorstromen naar een opleiding niveau 4 bbl.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Galerij

Allround medewerker IT systems and devices Allround medewerker IT systems and devices
Allround medewerker IT systems and devices Allround medewerker IT systems and devices
Allround medewerker IT systems and devices Allround medewerker IT systems and devices
Allround medewerker IT systems and devices
Allround medewerker IT systems and devices

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.