Terug naar overzicht Toerisme & Recreatie

Leidinggevende travel & hospitality

De toeristische sector is een dynamische branche waarin alles draait om gastvrijheid en de beleving van de klant. Werken in deze branche betekent dat jij ervoor kunt zorgen dat de klant een perfecte vakantie heeft. Hiervoor zet je jouw organisatietalent, advies en enthousiasme in. Ook kun je goed zelfstandig en in teamverband werken. Lijkt dit jou een uitdaging? Dan is de opleiding Leidinggevende travel & hospitality iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.

Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25352
Startmoment(en): Begin september
Het beroep
Lees pagina voor

Als Leidinggevende travel & hospitality ben je breed inzetbaar in de toeristische branche, in het binnen- en buitenland. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken op een reisbureau of bij een touroperator waar achter de schermen alle reizen worden samengesteld. Er zijn er volop mogelijkheden in hotels of vakantieparken achter de receptie. Je kunt ook gaan werken in het buitenland, bijvoorbeeld op een luchthaven of als reisleider. Kortom, banen waarin geen dag hetzelfde is en waar jij jouw commerciële en dienstverlenende instelling kwijt kunt. Als leidinggevende ben je iemand die het werk organiseert, leiding geeft, mensen motiveert en daarbij de bedrijfsresultaten in het oog houdt. Het is een verantwoordelijke en veelzijdige baan. Inhoudelijk ken je het werk en regelmatig spring je bij. Je vervult een voorbeeldfunctie voor je medewerkers.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past.

Onze opleiding is afwisselend en praktijkgericht. Natuurlijk geven we je een brede theoretische basis mee, zoals kennis van toeristische bestemmingen en reserveringssystemen. Daarnaast bieden we veel beroepsgerichte projecten aan zowel binnen als buiten de school. Samen met jouw medestudenten leer je het vak kennen door zelf te doen. Je stelt bijvoorbeeld zelf reizen en brochures samen, je organiseert en begeleidt excursies en je bezoekt belangrijke steden, luchthavens en beurzen. Tijdens de opleiding reis je minimaal één keer naar het buitenland waar je als reisleider wordt ingezet voor jouw eigen reisgezelschap. In het derde leerjaar leer je leidinggevende competenties die noodzakelijk zijn voor de functie Leidinggevende travel & hospitality. Je leert strategische en beleidsmatige doelstellingen opstellen en je leert hoe je leiding kunt geven aan een team.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

De toeristische beroepsvakken, managementvakken en projecten zijn de basis van de opleiding. Natuurlijk zijn talen ook heel belangrijk. Naast Nederlands volg je Engels en kun je kiezen voor Spaans of Duits. Verder zijn burgerschap, rekenen en economie basisvakken.

Ook doe je mee aan het programma Jong Ondernemen, waarbij je met een groep een eigen onderneming opzet, die het hele schooljaar draait. Je ontwikkelt en verkoopt een eigen product. Je staat ingeschreven bij de kamer van koophandel, jullie hebben een zakelijke rekening bij de ABN-AMRO en verkopen aandelen aan externe relaties. Na een schooljaar wordt de balans opgemaakt en wordt bekeken of jullie winst hebben kunnen maken met jullie eigen bedrijf.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt doorstromen naar het Hbo, bijvoorbeeld toeristisch management en vrijetijdskunde. Ook zijn er mogelijkheden om buiten de toeristische branche en Hbo opleiding te volgen.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

' Ik wil mij inzetten voor anderen '

- Ilse

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.