Terug naar overzicht Travel & Leisure

Leidinggevende travel & hospitality

De toeristische sector is een dynamische branche waarin alles draait om gastvrijheid en de beleving van de klant. Werken in deze branche betekent dat jij ervoor kunt zorgen dat de klant een perfecte vakantie heeft. Hiervoor zet je jouw organisatietalent, advies en enthousiasme in. Ook kun je goed zelfstandig en in teamverband werken. Lijkt dit jou een uitdaging? Dan is de opleiding Leidinggevende travel & hospitality iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25647
Startmoment(en): september
Het beroep

Als Leidinggevende travel & hospitality ben je breed inzetbaar in de toeristische branche, in het binnen- en buitenland. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken op een reisbureau of bij een touroperator waar achter de schermen alle reizen worden samengesteld. Er zijn er volop mogelijkheden in hotels of vakantieparken achter de receptie. Je kunt ook gaan werken in het buitenland, bijvoorbeeld op een luchthaven of als reisleider. Kortom, banen waarin geen dag hetzelfde is en waar jij jouw commerciële en dienstverlenende instelling kwijt kunt. Als leidinggevende ben je iemand die het werk organiseert, leiding geeft, mensen motiveert en daarbij de bedrijfsresultaten in het oog houdt. Het is een verantwoordelijke en veelzijdige baan. Inhoudelijk ken je het werk en regelmatig spring je bij. Je vervult een voorbeeldfunctie voor je medewerkers.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

Onze opleiding is afwisselend en praktijkgericht. Natuurlijk geven we je een brede theoretische basis mee, zoals kennis van toeristische bestemmingen en reserveringssystemen. Daarnaast bieden we veel beroepsgerichte projecten aan zowel binnen als buiten de school. Samen met jouw medestudenten leer je het vak kennen door zelf te doen. Je stelt bijvoorbeeld zelf reizen en brochures samen, je organiseert en begeleidt excursies en je bezoekt belangrijke steden, luchthavens en beurzen.

Tijdens de opleiding kun je commerciële kansen herkennen en hierop inspelen voor bijvoorbeeld een hotel, het VVV, ANWB of een reisbureau. In het derde leerjaar leer je leidinggevende competenties die noodzakelijk zijn voor de functie Leidinggevende travel & hospitality. Je leert operationele doelstellingen opstellen waaruit verbeterpunten komen en je leert hoe je leiding kunt geven aan een team.

Stage

Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.

Wil je weten hoe jouw stage eruit zou kunnen zien? Floor liep stage bij hotel Nhow in Rotterdam en vertelt je er meer over.

Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Tijdens deze opleiding krijg je de vakken beroepspraktijk, bestemmingskennis, frontoffice, backoffice, marketing, financiën, personeel & organisatie, operationeel plan en moderne vreemde talen (Duits of Spaans).

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg

Je kunt doorstromen naar het Hbo, bijvoorbeeld toeristisch management en vrijetijdskunde. Ook zijn er mogelijkheden om buiten de toeristische branche en Hbo opleiding te volgen.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids
Leidinggevende travel & hospitality

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan