Terug naar overzicht Management

Leidinggevende team/afdeling/project

Kan jij goed met mensen overweg? Neem jij graag de touwtjes in handen? Lijkt het je leuk om leiding te geven aan een team, afdeling of project? Dan is de éénjarige specialistenopleiding Leidinggevende team/afdeling/project echt iets voor jou!
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 1 jaar
Crebonummer: 25160
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

Met de opleiding Leidinggevende team/afdeling/project bereid je je voor op een carrière als leidinggevende van een team, afdeling of een project.
Je geeft direct leiding aan medewerkers op de werkvloer en in veel gevallen ben je meewerkend leidinggevende. Je stuurt medewerkers aan, coacht hen en houdt de voortgang van de werkzaamheden in de gaten. Je bent verantwoordelijk voor het contact met opdrachtgevers, taakverdeling, kosten, planning e.d.

Je vertelt je team welke werkzaamheden zij die dag gaan uitvoeren. Soms geef je instructies aan een groep. Nieuwe collega’s werk je in. Je bespreekt nieuwe projecten met je opdrachtgever en je begeleidt die projecten. Je zorgt ervoor dat de medewerkers op het juiste moment in het systeem met het project kunnen starten. Je houdt in de gaten of de doelen worden gehaald. Daarnaast bied je ook ondersteuning bij de uitvoering van het personeelsbeleid.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

Voor de specialistenopleiding Leidinggevende team/afdeling/project heb je een diploma van een mbo-opleiding niveau 3 of 4 nodig.

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

Tijdens de opleiding ga je met verschillende onderwerpen aan de slag.

Belangrijke thema’s zijn:

 • Plan- en projectmatig werken
 • Leren toepassen van verschillende
 • Leiderschapsstijlen
 • Efficiënt en daadkrachtig leiden
 • Omgaan met lastige situaties en groepsdynamiek
 • Coachen, begeleiden en delegeren
 • Inspireren en motiveren
 • Helder communiceren, luisteren en feedback geven
 • Personeelsbeleid, selectie en werving

Je leert niet alleen op school maar je leert ook deels in de praktijk. Je stage maakt dan ook een belangrijk onderdeel uit van je opleiding.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan