Terug naar overzicht Economie & Bedrijf

Juridisch-administratief dienstverlener

Zoek jij dingen graag tot op de bodem uit? Heb je een dienstverlenende instelling en kun je goed met regels overweg? Spreek en schrijf je bovendien correct Nederlands en werk je nauwkeurig? Dan is de opleiding Juridisch-administratief dienstverlener iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25145
Startmoment(en): september
Het beroep

Als Juridisch-administratief dienstverlener werk je bijvoorbeeld bij een notaris, een deurwaarder, de Kamer van Koophandel of een verzekeringsmaatschappij. Afhankelijk van de organisatie waar je werkt, bereid je overeenkomsten, akten of polissen voor, verwerk je incasso's, houd je dossiers bij of informeer je cliënten over de inhoud van juridische documenten.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding duurt 3 jaar. Vijf dagen per week ga je naar school of doe je werkervaring op tijdens een stage periode. Tijdens de opleiding ontwikkel je een grondige kennis over verschillende rechtsgebieden in Nederland en leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te kunnen bij een notaris, advocaat, deurwaarder of een Kamer van Koophandel.

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Een aantal belangrijke vakken die je krijgt zijn: vermogensrecht, familierecht, strafrecht, procesrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht, marketing, communicatie en schuldhulpverlening. Daarnaast ontwikkel je belangrijke bestuurlijke en administratieve vaardigheden. Uiteraard besteden we veel aandacht aan je communicatieve vaardigheden.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid; je diploma.

Vervolg

Je kunt doorstromen naar een juridische opleiding op Hbo niveau.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan