Terug naar overzicht Communication & Sales

Intercedent

Ben jij commercieel ingesteld? Vind je het leuk om mensen te helpen bij het zoeken naar een baan? Ben je creatief en ondernemend? Dan is de opleiding Intercedent echt iets voor jou. Als intercedent ben je commercieel bezig in het werven van bedrijven. Tegelijkertijd help je werkzoekenden aan een leuke baan. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25136
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

Als intercedent werk je in de uitzendbranche of bij bedrijven die zich met arbeidsbemiddeling bezig houden. Je bemiddelt tussen bedrijven die op zoek zijn naar tijdelijke arbeidskrachten en werkzoekenden zoals flexwerkers of uitzendkrachten.

Als intercedent kan je gaan werken bij uitzendbureau’s, werving- en selectiebureau’s of re-integratiebedrijven

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?

 • Je bemiddelt tussen uitzendkrachten en bedrijven.
 • Je begeleidt uitzendkrachten tijdens hun loopbaan.
 • Je werft opdrachten bij bedrijven en organisaties.
 • Je verricht administratieve werkzaamheden.

Om een goede intercedent te worden ben je sociaal en communicatief vaardig. Je hebt een commerciële drive, bent creatief, klant- en marktgericht en ondernemend. Je bent geïnteresseerd in ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

Tijdens de opleiding maak je in een vroeg stadium kennis met het bedrijfsleven. Je krijgt regelmatig gastlessen van mensen uit het beroepenveld en gaat op bezoek bij bedrijven in de uitzendbranche. Zo leer je al snel wat het beroep inhoudt en krijg je tips van professionals.

Met de kennis die je opdoet bij de verschillende vakken ga je direct aan de slag in projecten die je samen met bedrijven en mede-studenten uitvoert. Zo leer je je kennis toepassen in de praktijk.

Tijdens je opleiding loop je ook stage. Je zoekt zelf een stagebedrijf en wordt hierin begeleid door je studieloopbaanbegeleider.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Tijdens je opleiding krijg je een breed aanbod aan vakken, zoals marketing en communicatie, sales en arbeidsrecht.

Naast de beroepsgerichte vakken krijg je ook Nederland, Engels, rekenen en burgerschap.

Competenties waar je tijdens de opleiding Intercedent aan werkt zijn:

 • Ict-vaardigheden
 • Gesprekstechnieken
 • Sollicitatietrainingen
 • Creatieve vaardigheden
 • Commerciële vaardigheden
Vervolg
Lees pagina voor

Als intercedent kan je gaan werken bij uitzendbureau’s, werving- en selectiebureau’s of re-integratiebedrijvend. Je kan ook verder gaan studeren op het hbo. Opleidingen die hierbij aansluiten zijn Management, Human resource management, Economie en Recht (MER) en commerciële economie

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.