Terug naar overzicht Metaal & Procestechniek

Industrieel onderhoud (Medewerker Operationele techniek)

Bij de opleiding Industrieel onderhoud (Medewerker Operationele techniek) ben je vooral bezig met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden die te maken hebben met onderdelen van installaties. Vind je het een uitdaging om technisch onderzoek te doen, gebruikmakend van allerlei moderne technische hulpmiddelen? Ben je kwaliteits- en klantgericht? Dan is de opleiding Industrieel onderhoud (Medewerker Operationele techniek) écht iets voor jou.

Leerweg: bbl
Niveau: 2
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25334
Startmoment(en): September en tussentijds
Het beroep
Lees pagina voor

De Medewerker operationele techniek is voorál bezig met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan installaties en machines Je hebt geleerd om snel een ‘schadebeeld' te kunnen lezen. In overleg met collega's stel je een actieplan op om zo snel mogelijk problemen op te lossen en te zorgen voor een stabiele werking van de installaties. Je denkt ook mee in het opstellen van het onderhoudsplan en voert deze ook uit. Je werkt accuraat en je weet gebruik te maken van de diverse hulpmiddelen als een computer, gereedschappen en meetapparatuur. De Medewerker operationele techniek is kwaliteits- en klantgericht, Hij overlegt met zijn collega’s en leidinggevende over zijn werkzaamheden. Hij is in staat en bereid om in een team samen te werken en ontwikkelt zich continu.
Je bent op de hoogte van de laatste ARBO - zaken en je houdt rekening met het milieu. Je let altijd op duurzaamheid bij het zoeken naar oplossingen voor storingen en defecten.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor

Je hebt een van de volgende diploma’s:

 • Vmbo bb, kb, gl met sector Techniek
 • Vmbo kb, gl of tl van een andere sector met tenminste één verplichte sectorvak (wis, natuur- of scheikunde)
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

Er is altijd een intakegesprek waarin gesproken wordt over jouw keuze.

Over de opleiding
Lees pagina voor

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding Industrieel onderhoud (Medewerker operationele techniek) duurt twee  jaar. Na de opleiding ben je een echte vakman.

Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof  sluit aan op je werk. Je docent  bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkopleider werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert alles wat met installaties en met storingen te maken heeft.
Je leert samenwerken, veilig werken en alles wat nodig is om je vakkennis op peil te houden. Tevens doe je kennis op omtrent Arbo en Veiligheid
De algemene vakken zijn: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Na de opleiding kun je de vakopleiding op niveau 3 gaan volgen.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Adres

Leerparkpromenade 50

3312 KW Dordrecht

Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons