Bij de opleiding Medewerker operationele techniek (industrieel onderhoud) ben je vooral bezig met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden die te maken hebben met onderdelen van installaties. Vind je het een uitdaging om technisch onderzoek te doen, gebruikmakend van allerlei moderne technische hulpmiddelen? Ben je kwaliteits- en klantgericht? Dan is de opleiding Industrieel onderhoud (Medewerker Operationele techniek) écht iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.
De Medewerker operationele techniek is voorál bezig met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan installaties en machines Je hebt geleerd om snel een 'schadebeeld' te kunnen lezen. In overleg met collega's stel je een actieplan op om zo snel mogelijk problemen op te lossen en te zorgen voor een stabiele werking van de installaties. Je denkt ook mee in het opstellen van het onderhoudsplan en voert deze ook uit. Je werkt accuraat en je weet gebruik te maken van de diverse hulpmiddelen als een computer, gereedschappen en meetapparatuur. De Medewerker operationele techniek is kwaliteits- en klantgericht. Hij overlegt met zijn collega’s en leidinggevende over zijn werkzaamheden. Hij is in staat en bereid om in een team samen te werken en ontwikkelt zich continu.
Je bent op de hoogte van de laatste ARBO - zaken en je houdt rekening met het milieu. Je let altijd op duurzaamheid bij het zoeken naar oplossingen voor storingen en defecten.
We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding Industrieel onderhoud (Medewerker operationele techniek) duurt twee jaar. Na de opleiding ben je een echte vakman.
Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk. Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkopleider werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.
Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.
In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert alles wat met installaties en met storingen te maken heeft.
Je leert samenwerken, veilig werken en alles wat nodig is om je vakkennis op peil te houden. Tevens doe je kennis op omtrent Arbo en Veiligheid
De algemene vakken zijn: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.
Na de opleiding kun je de vakopleiding op niveau 3 gaan volgen.
Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:
Leerparkpromenade 50
3312 KW Dordrecht
Waarom het Da Vinci College?
Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.
Het Da Vinci College:
Wij willen je graag leren kennen.
Hopelijk jij ons ook!
Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:
Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.
Meld je nu aan