Terug naar overzicht Installatietechniek

Eerste monteur dakbedekking

Als Eerste monteur dakbedekking weet jij heel goed dat dakbedekken een precisie vak is. Je installeert goten en regenwaterafvoer. Ook leg jij dakbedekkingssystemen aan. Dat is allemaal erg belangrijk om een dak ook goed lekdicht te houden. Daarnaast weet jij precies hoe je goed onderhoud moet plegen. Als eerste monteur verdeel jij de taken binnen je team. Je controleert de kwaliteit van jullie werk. Je werkt vaak op hoogte, dus je moet veilig werken, volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Jij voert je werk zelfstandig uit en je neemt initiatieven. Spreekt dit jou aan? Kies dan voor de opleiding Eerste monteur dakbedekking.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25347
Startmoment(en): Het hele jaar door.
Het beroep
Lees pagina voor

Als Eerste monteur dakbedekking werk je voornamelijk op daken en aan de buitenzijde van woningen en gebouwen. In de werkplaats wordt ook vaak al het nodige voorbereidende werk gedaan. Tijdens het werk moet je  voortdurend alert zijn op brandgevaar. Jij begeleidt de monteur werktuigkundige installaties. Tijdens je werk heb je te maken met collega's, werknemers van andere bedrijven die in dezelfde omgeving werken, opdrachtgevers en klanten. Je werkt bij particuliere en zakelijke klanten en opdrachtgevers, in kleine en grote tot heel grote (bouw-)projecten.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

Je hebt een arbeidsovereenkomst bij een geacrediteerd leerbedrijf in deze branche. Je hebt toestemming van je werkgever om de opleiding te volgen.
Een verwante opleiding op niveau 2.

Een diploma:Theoretische leerweg, gemengde leerweg  of beroepsgerichte leerweg (kadervariant) .

Over de opleiding
Lees pagina voor

Wij zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past.

Tijdens de opleiding werk je de volgende taken:

 • Je begeleidt installatiewerk aan dakbedekking, sanitaire installaties en hemelwaterafvoeren en voert dat ook uit
 • Je brengt dakafwateringen aan en bitumineuze en/of kunststof en/of metalen dakbedekking en afwateringssystemen
Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Naast de beroepsgerichte vakken krijg je ookk les in: Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt doorstromen naar een verwante niveau 4 opleiding of doorstromen naar werk.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Eerste monteur dakbedekking
Eerste monteur dakbedekking
Adres

Laurensvliet 2R
Loc@
3331 HW Zwijndrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons