Terug naar overzicht Wellness, Sport & Veiligheid

Coördinator buurt, onderwijs en sport

Heb je een passie voor bewegen en gezondheid? Wil je iets betekenen voor buurtbewoners, kinderen of ouderen? Kun je goed omgaan met mensen en goed samenwerken? Kun je goed plannen, organiseren en leidinggeven? Kies dan voor de opleiding Coördinator buurt, onderwijs en sport.

Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 4 jaar
Crebonummer: 25411
Startmoment(en): Begin september
Het beroep
Lees pagina voor

Als Coördinator buurt, onderwijs en sport werk je vanuit een organisatie gericht op buurt, onderwijs of sport. Je voert verschillende projecten uit en coördineert deze. Jouw taak is om een verantwoord en haalbaar sport- en bewegingsaanbod te ontwikkelen

 • Om de maatschappelijke betekenis van sport te vergroten
 • Kwaliteit van sportaanbieders te versterken
 • Sportdeelname te onderhouden en te bevorderen
 • Een impuls te geven aan het verantwoord bewegen van jeugd binnen en buiten schooltijd.

Als Coördinator buurt, onderwijs en sport werk je in de sportsector vanuit de gemeente, het onderwijs of het verenigingsleven.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

Voor de opleiding Coördinator buurt, onderwijs en sport gelden de volgende toelatingseisen:

 • Diploma vmbo theoretische leerweg (tl)
 • Diploma vmbo gemengde leerweg (gl)
 • Diploma vmbo kader beroepsgerichte leerweg(kb)
 • Overgangsbewijs naar havo 4
 • Bewijs van medische goedkeuring
Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Coördinator buurt, onderwijs en sport zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij Da Vinci heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. Je gaat een aantal dagen per week naar school. Daar werk je in groepen en soms alleen aan opdrachten uit de praktijk.

De opleiding is opgebouwd in 4 fases. Dit zijn niet per definitie drie leerjaren.

Fase 1: oriënteren
Fase 2: ontwikkelen
Fase 3: verdiepen en examineren (niveau 3)
Fase 4: verdiepen en examineren (niveau 4)

Een fase word afgesloten wanneer aan alle criteria wordt voldaan. Door middel van een uitgebreid keuze programma bepaal je zelf in welke onderdelen je gaat specialiseren. Je bepaalt dus voor een groot deel zelf de inhoud van je opleiding. Een aantal keuzeprogramma's wordt ook afgesloten met het behalen van een erkend diploma, waarmee je tijdens je opleiding al aan het werk kunt.

Goed om te weten

Om voor deze opleiding in aanmerking te komen is  een kopie van je sportmedische keuring vereist.. Deze keuring kun je op het volgende adres laten uitvoeren. Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Locatie Dordwijk, poli Orthopedie, 078-6523270. Je kunt telefonisch een afspraak maken. Het betreft een Basissportmedisch onderzoek

Wat is de eis Je moet kunnen aantonen de sportactiviteiten te kunnen uitoefenen.
Waarom is dit een eis Het uitoefenen van het beroep vereist dat je zelf de sportactiviteiten kunt uitvoeren
Met welk instrument meet je dit (gesprek, test etc.); beschrijf het instrument en de werkwijze gedetailleerd Een fysieke test toont aan in hoeverre je de sportactiviteiten zelf op een verantwoorde wijze kunt uitoefenen
Beschrijf de procedure voor eventuele weigering.

Door het onvoldoende fysiek in staat zijn om zelf de sportactiviteiten te kunnen uitoefenen kan de opleiding niet gevolgd worden.

Dit wordt gemeld aan het servicecentrum en er wordt dan bekeken welke opleiding dan wel bij de student past.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol opleiding ga je praktijkervaring opdoen in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je stagebegeleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt jou op het werk. Hij heeft contact met je docent die je ook bezoekt tijdens de stage. Je mentor begeleidt je op school en tijdens de stage en helpt je om keuzes binnen jouw schoolloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voor dat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van jouw diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de opleiding Coördinator buurt, onderwijs en sport besteden we aandacht aan het voorbereiden, opzetten en uitvoeren van sport- en bewegingsactiviteiten. Je leert hoe je studenten aan sport- en bewegingsactiviteiten op enthousiaste wijze kan begeleiden en hoe je stimulerend leiding kan geven. Je leert ook hoe in een (sport)organisatie te werken en hoe je de accommodatie en sport- en bewegingsmiddelen kan beheren. Ook sociale en communicatieve vaardigheden krijgen aandacht.

Op school staan de praktijkgerichte leeromgevingen centraal: sportzalen, zwembad, sportvelden en outdoor locaties. Om de praktijkopdrachten goed uit te kunnen voeren krijg je theoretische ondersteuning in de vorm van event coaching, trajectbegeleiding en uiteraard ook klassikale lessen.

In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert coachen, begeleiden en instructie geven, zorg dragen voor veiligheid en hygiëne, organiseren, activeren, normen stellen en waarden bewaken, planmatig werken.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen, Loopban en burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid; je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Niveau 4 van de opleiding Coördinator buurt, onderwijs en sport geeft toegang tot het hbo: pabo, alo of hbo fysiotherapie.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons