Terug naar overzicht Veiligheid

Beveiliger 3

Als Beveiliger 3 ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je kunt met de opleiding Beveiliger 3 gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming.
Neem jij graag verantwoordelijkheid en lijkt het je leuk om in de beveiliging te werken? Dan is de opleiding Beveiliger 3 echt iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

Vanaf het studiejaar 2021-2022 wordt deze opleiding aangeboden op het Leerpark in Dordrecht.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25691
Startmoment(en): september
Het beroep

Als Beveiliger 3 ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je maakt planningen en lost problemen op. Daarbij houd je het overzicht en geef je het goede voorbeeld. Je schrijft instructies over wat je collega's in sommige situaties moeten doen. Collega's kunnen met hun vragen bij jou terecht.

Verder voer je officiële inspecties uit bij eigen beveiligingsmedewerkers. Als Beveiliger 3 werk je mee aan beveiligingsplannen. Je maakt rapportages (verslagen) voor het management, zodat zij precies weten wat er aan de hand is.

Je kunt met de opleiding Beveiliger 3 gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Je kan ook aan de slag bij andere beroepsomgevingen zoals bijvoorbeeld particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport of arrestantenverzorging.

Toelatingseisen

Voor niveau 3:

 • Diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • Diploma mbo niveau 2
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • Diploma havo

Belangrijk:

 • De stage maakt een belangrijk deel uit van je opleiding. Om stage te kunnen lopen, mag je geen strafrechtelijk verleden hebben.
Over de opleiding

Bij de opleiding coördinator bestaat het grootste deel uit praktijklessen (ongeveer 60 procent). Je leert veel aan de hand van opdrachten in de praktijk, zoals stages en praktijkopdrachten bij bedrijven. De resterende opleidingstijd zit je op school en krijg je theorievakken.  

Goed om te weten:

 • Om deze opleiding te volgen heb je geen strafrechtelijk verleden.
Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Je krijgt les in verschillende vakken zoals beveiliging van gebouwen 3, wettelijke kaders 3, veilig werken en dienstplanning, leidinggeven, intervisie, rapportage en beroepsgericht Engels. Daarnaast krijg je ondersteunde lessen voor je portfolio en werk je aan algemene vakken zoals Burgerschap.

Vervolg

Na je opleiding kan je verder studeren op mbo-niveau 4, bijvoorbeeld de specialistenopleiding Leidinggeven op basis van vakmanschap. Met het behalen van een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo.

Ga je liever werken? Met deze opleiding kan je aan de slag bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Maar ook bij andere beroepsomgevingen: zoals particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport, winkelsurveillant, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging, of bij de overheid.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

' Ik zorg voor orde '

- Ibrahim

Contact

Informatiecentrum opleidingen
Telefoon: 0900 7890789 (lokaal tarief)
Email: opleidingeninfo@davinci.nl
Contact en Service: www.davinci.nl/contact-en-service

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan