Terug naar overzicht Safety & Security

Coördinator beveiliging

Als Coördinator beveiliging ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je kunt met de opleiding Coördinator beveiliging gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming.
Neem jij graag verantwoordelijkheid en beschik je over een diploma Beveiliger niveau 2? Dan is de éénjarige BBL-opleiding Coördinator beveiliging echt iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25408
Startmoment(en): Instroom hele jaar door
Het beroep
Lees pagina voor

Als Coördinator beveiliging ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je maakt planningen en lost problemen op. Daarbij houd je het overzicht en geef je het goede voorbeeld. Je schrijft instructies over wat je collega's in sommige situaties moeten doen. Collega's kunnen met hun vragen bij jou terecht.

Verder voer je officiële inspecties uit bij eigen beveiligingsmedewerkers. Als Coördinator beveiliging werk je mee aan beveiligingsplannen. Je maakt rapportages (verslagen) voor het management, zodat zij precies weten wat er aan de hand is. Je kunt met de opleiding Coördinator beveiliging gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Je kan ook aan de slag bij andere beroepsomgevingen zoals bijvoorbeeld particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport of arrestantenverzorging.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

Voor de bbl-opleiding Coördinator Beveiliging heb je een diploma Beveiliging niveau 2 nodig.

Belangrijk:
De stage maakt een belangrijk deel uit van je opleiding. Om stage te kunnen lopen, mag je geen strafrechtelijk verleden hebben.

Voor de bbl-opleiding Coördinator Beveiliging werk je twee tot vier dagen per week in de beveiligingsbranche.

Over de opleiding
Lees pagina voor

In één jaar je diploma

De bbl-opleiding Coördinator Beveiliging duurt een jaar en is opgebouwd in 4 modules. Wanneer je alle modules succesvol afrondt behaal je het diploma Coördinator Beveiliging. Je kan dus al in één jaar je diploma halen. En je kan op verschillende momenten in het jaar starten.

Je gaat op donderdag naar school, daarnaast werk je als beveiliger twee tot vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daar heb je een praktijkbegeleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. De lesstof sluit aan op je werk.

Goed om te weten:
Om deze opleiding te volgen heb je geen strafrechtelijk verleden.

De opleiding is ook in een bol variant te volgen

Stage
Lees pagina voor

ls je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.

Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Je krijgt les in verschillende vakken zoals beveiliging van gebouwen 3, wettelijke kaders 3, veilig werken en dienstplanning, leidinggeven, intervisie, rapportage en beroepsgericht Engels. Daarnaast krijg je ondersteunde lessen voor je portfolio en werk je aan algemene vakken zoals Burgerschap.

Vervolg
Lees pagina voor

Na je opleiding kan je verder studeren op mbo-niveau 4, bijvoorbeeld de specialistenopleiding Leidinggeven op basis van vakmanschap. Met het behalen van een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo.

Ga je liever werken? Met deze opleiding kan je aan de slag bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Maar ook bij andere beroepsomgevingen: zoals particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport, winkelsurveillant, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging, of bij de overheid.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

' Ik zorg voor orde '

- Ibrahim

Contact

Informatiecentrum opleidingen
Telefoon: 0900 7890789 (lokaal tarief)
Email: opleidingeninfo@davinci.nl
Contact en Service: www.davinci.nl/contact-en-service

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan