Terug naar overzicht Veiligheid

Beveiliger 3

Als Beveiliger 3 ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je kunt met de opleiding Beveiliger 3 gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming.
Neem jij graag verantwoordelijkheid en lijkt het je leuk om in de beveiliging te werken? Dan is de opleiding Beveiliger 3 echt iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

Vanaf het studiejaar 2021-2022 wordt deze opleiding aangeboden op het Leerpark in Dordrecht.

Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25691
Startmoment(en): september en februari
Het beroep

Als Beveiliger 3 ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je maakt planningen en lost problemen op. Daarbij houd je het overzicht en geef je het goede voorbeeld. Je schrijft instructies over wat je collega's in sommige situaties moeten doen. Collega's kunnen met hun vragen bij jou terecht.

Verder voer je officiële inspecties uit bij eigen beveiligingsmedewerkers. Als Beveiliger 3 werk je mee aan beveiligingsplannen. Je maakt rapportages (verslagen) voor het management, zodat zij precies weten wat er aan de hand is.

Je kunt met de opleiding Beveiliger 3 gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Je kan ook aan de slag bij andere beroepsomgevingen zoals bijvoorbeeld particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport of arrestantenverzorging.

Toelatingseisen

Voor niveau 3:

 • Diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • Diploma mbo niveau 2
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • Diploma havo
Over de opleiding

Bij de bbl-opleiding beveiliger 3 werk je vier dagen in de praktijk en ga je één dag naar school. Een groot gedeelte van je opleiding leer je dus in de praktijk. 

Tijdens je opleiding leer je hoe je gebouwen moet beveiligen, rapporteren en veilig werken. En je leert leiding geven en hoe je bv een dienstplanning moet maken. Nederlands, rekenen en burgerschap vormen ook een deel van de opleiding. 

Goed om te weten:

 • Om deze opleiding te volgen heb je geen strafrechtelijk verleden.
Stage
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Je krijgt les in verschillende vakken zoals beveiliging van gebouwen 3, wettelijke kaders 3, veilig werken en dienstplanning, leidinggeven, intervisie, rapportage en beroepsgericht Engels. Daarnaast krijg je ondersteunde lessen voor je portfolio en werk je aan algemene vakken zoals Burgerschap.

Vervolg

Na je opleiding kan je verder studeren op mbo-niveau 4, bijvoorbeeld de specialistenopleiding Leidinggeven op basis van vakmanschap. Met het behalen van een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo.

Ga je liever werken? Met deze opleiding kan je aan de slag bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Maar ook bij andere beroepsomgevingen: zoals particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport, winkelsurveillant, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging, of bij de overheid.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

studiegids

Contact

Informatiecentrum opleidingen
Telefoon: 0900 7890789 (lokaal tarief)
Email: opleidingeninfo@davinci.nl
Contact en Service: www.davinci.nl/contact-en-service

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan