Terug naar overzicht Assisteren in de zorg

Apothekersassistent

Ben jij gastvrij en klantgericht ingesteld, werk je nauwkeurig en help je graag mensen die zorg nodig hebben? Dan is de opleiding Apothekersassistent iets voor jou! Als apothekersassistent ben je een belangrijke schakel tussen mensen die zorg vragen en zorg bieden. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25650
Startmoment(en): september
Het beroep

Bij de opleiding Apothekersassistent heb je een verantwoordelijke en afwisselende baan. Je werkt zelfstandig in een team, maar de apotheker is altijd eindverantwoordelijk. Samen zorg je ervoor dat cliënten vakkundig geholpen worden. Je bereidt en verstrekt geneesmiddelen. Je geeft voorlichting hoe cliënten geneesmiddelen en medische hulpmiddelen moeten gebruiken. Bij de opleiding Apothekersassistent werk je met de meest moderne apparatuur.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in een kleinschalig lesgebouw, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Apothekersassistent duurt 3 jaar.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2021 ‐ 2022

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Bij de opleiding Apothekersassistent krijg je onder andere de vakken: Balietraining, Geneesmiddelenkennis, Anatomie, Fysiologie, Bereiden van geneesmiddelen, Farmaceutische patiëntenzorg, Farmaceutisch rekenen. In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Vervolg

Als apothekersassistent werk je in:

 • een openbare apotheek;
 • een ziekenhuisapotheek;
 • een apotheek van een gezondheidscentrum of huisarts;
 • een oliklinische apotheek;
 • een centrale bereidingsapotheek;
 • of in de farmaceutische industrie.

Met je Mbo-diploma kun je ook doorstromen naar verschillende Hbo-opleidingen.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Galerij

Apothekersassistent Apothekersassistent
Apothekersassistent Apothekersassistent
Apothekersassistent Apothekersassistent

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan