Terug naar overzicht Gezondheidstechnische beroepen

Allround medewerker optiek

Bij de opleiding Allround medewerker optiek leiden wij jou op voor een verantwoordelijke en afwisselende baan. Heb je oog voor techniek, ben je sociaal ingesteld en heb je belangstelling voor brilmode? Laat dan je blik op Optiek vallen. Het werk is afwisselend. Je werkt als verkoper, maar je krijgt ook de kans om je te specialiseren in bijvoorbeeld contactlenzen. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.​

play button
Stel een vraag
Meld je aan
Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25054
Startmoment(en): Eind augustus
Het beroep
Lees pagina voor

Bij de opleiding Allround medewerker optiek ga je werken in een optiekbedrijf. Hierbij wordt gevraagd om de combinatie technisch inzicht, klantgerichtheid en mensenkennis. Je werkt zelfstandig als verkoopmedewerker in de winkel, je geeft advies aan klanten, je voert zelfstandig eenvoudige oogmetingen uit en je bent verantwoordelijk voor het routinematige werk van (assistent) medewerkers Optiek. Daarnaast slijp en monteer je brillenglazen én repareer je brillen. Bovendien weet je hoe je het atelier en de refractieruimte moet inrichten.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor

Voor meer informatie over deze opleiding kun je bellen met : Tel: 088-6574113

Bij de opleiding Allround medewerker optiek vragen wij 'één van de volgende diploma’s:

 • Diploma vmbo theoretische leerweg (tl)
 • Diploma vmbo gemengde leerweg (gl)
 • Diploma vmbo kader beroepsgerichte leerweg (kb)
 • Diploma mavo of mbo (niveau 2)
 • Overgangsbewijs havo/vwo 3-4
Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Allround medewerker optiek zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in een kleinschalig lesgebouw, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Allround medewerker optiek duurt drie jaar. Je werkt vier dagen per week bij een bedrijf en je gaat een dag in de week naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkbegeleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak.

Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van docenten die het vak kennen. De lesstof sluit aan op je werk als Allround medewerker optiek.

Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkleermeester beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkbegeleider werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Iedere opleiding heeft ook keuzedelen. Met Keuzedelen kun je zelf kleur geven aan je opleiding. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde en een plus op de mbo- diploma. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Keuzedelen die te maken hebben met ondernemerschap zijn hier een voorbeeld van. Je kunt ook kiezen voor Keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak.

 • Je leert de kneepjes van een boeiend vak: van oogmeetkunde tot anatomie en pathologie
 • Je leert samen te werken, veilig te werken en met klanten om te gaan.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt gaan werken bij de opticien in de winkel en/of  in de werkplaats.
Als je de opleiding Allround medewerker optiek succesvol hebt afgerond, kun je doorstromen naar de opleiding Opticien/Manager.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Adres

Karel Lotsyweg 20

3318 AL Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons
Home Sluiten