Terug naar overzicht Art & Design

Allround DTP-er

Bij de opleiding Allround DTP-er leer je hoe je een voorbereid concept uit moet werken tot een media-uiting die voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. Hij kan werken met softwareprogramma’s en is op de hoogte van materialen om de media-uitingen voor te bereiden. Dit kunnen zijn: advertenties, posters, brochures, websites en apps. Je bent flexibel en beschikt over een uitstekende communicatie. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.

Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25197
Startmoment(en): september, instroom in overleg
Het beroep
Lees pagina voor

Een Allround DTP-er houdt zich bezig met het ontwikkelen van grafische en interactieve media-uitingen, zoals advertenties, folders, posters en websites. Je werkt bij een communicatie-, reclame- of ontwerpbureau of drukkerij, uitgeverij in kleine of grotere bedrijven. Je werkt zelfstandig maar ook in overleg met de opdrachtgever.

Na de opleiding Allround DTP-er ben je resultaatgericht, kwaliteits- en oplossingsbewust. Je kan goed inschatten wanneer je een project zelf kan oplossen of hierover eerst moet overleggen, je bent flexibel en je kan omgaan met veranderingen en tussentijdse aanpassingen.

Toelatingseisen
Lees pagina voor
 • Diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • Diploma mbo niveau 2
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • Diploma havo

Let op! De opleiding tot Allround DTP-er is een opleiding met beperkte capaciteit. Voor het studiejaar 2019-2020 zijn 15 plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij als het je passie is om Allround DTP-er te worden! Je ontvangt na aanmelding bericht of je in aanmerking komt voor de intake-activiteiten. Mocht er geen plek voor je zijn, dan zoeken we graag samen naar een passend alternatief.

Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Allround DTP-er bieden wij je een prima leeromgeving.

 • Een podium om te ontdekken waar jouw creatieve talenten liggen.
 • Je gaat ontwerpen, vormgeven en je eigen stijl ontwikkelen
 • Je kan grotendeels je eigen studietempo en route bepalen.
 • De docenten geven lessen en workshops die praktijkgericht zijn.
 • Opdrachtgevers uit de regio komen langs met hun opdrachten waar een creatieve oplossing voor moet worden bedacht.

Als je na de opleiding Allround DTP-er wilt werken in de creatieve sector en je eigen ontwerpen vormgeven met PC, beeld en geluid, dan is Art & Design en de opleiding Allround DTP-er zéker iets voor jou!

De opleiding is gehuisvest op de Mollenburgseweg 82 in. Iedereen kent iedereen, er hangt een sfeer van gemoedelijkheid en je wordt gezien. Er is een goed georganiseerde studentenbegeleiding en je kunt altijd rekenen op een luisterend oor. Het is voor snelle studenten mogelijk de opleiding in kortere tijd af te ronden en naar de niveau 4 opleiding.

Bij de opleiding Allround DTP-er zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. Je loopt stage bij een bedrijf in de regio.

Goed om te weten

Tijdens de intake vragen wij aan jou om een portfolio mee te nemen, een selectie van gemaakte filmpjes, video's, foto's en tekeningen. Tijdens de intake werk je aan een opdracht en deze wordt samen met je portfolio beoordeeld.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Naast de beroepsgerichte vakken krijg je les in de algemene vakken: Nederlands, Rekenen en Burgerschap. (Engels wordt aangeraden als je wilt doorstromen naar een niveau 4 opleiding)

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt doorstromen naar een niveau 4 opleiding binnen dit vakgebied of doorstromen naar werk.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Galerij

Allround DTP-er Allround DTP-er
Allround DTP-er Allround DTP-er
Allround DTP-er Allround DTP-er
Allround DTP-er
Allround DTP-er

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.