Terug naar overzicht Metaal & Procestechniek

Allround constructiewerker

Je wilt een opleiding volgen voor machine- of apparatenbouwer, een vak leren in de metaal- of constructietechniek, de offshore of in het onderhoud in de procesindustrie. Je wilt je verder bekwamen in constructiewerk. Je bent nauwkeurig, maar je kunt ook snel schakelen binnen verschillende processen. Dan is de opleiding Allround constructiewerker een goede keuze. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25286
Startmoment(en): Instroom hele jaar door
Het beroep

Je bent werkzaam in een werkplaats of op locatie (offshore- of procesindustrie) waar je verschillende soorten constructies maakt. Denk hierbij aan pijpleidingen, machine- en apparatenbouw maar ook transportmiddelen zoals de scheepsbouw. Vaak ben je verantwoordelijk voor onderhoud aan o.a. leidingsystemen. Je werkt nauwkeurig, kunt snel schakelen en zelfstandig werken.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Allround constructiewerker duurt drie jaar.
Middels stages leer je het vak ook in de praktijk. Door veel te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak.
Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op het werk wat je doet.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2021 ‐ 2022

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Je leert samen te werken en veilig te werken. Je leert je vakkennis op peil te houden.
Naast de beroepsgerichte vakken volg je ook de algemene vakken:

De algemene vakken zijn: Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het behalen van je diploma.

Vervolg

Na de opleiding kun je de vakopleiding op niveau 4 gaan volgen.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan