Masterclass “Actieve werkvormen, actieve leerlingen”

 

De Masterclass “Actieve werkvormen, actieve leerlingen” wordt gegeven door Bernice Keerveld. Zij  is onderwijsadviseur bij het bureau onderwijsadvies.

Wat haar inspireert is leerkrachten handvatten geven waarmee zij enthousiast aan de slag gaan en vervolgens zichtbaar resultaat zien in de praktijk.

De Masterclass is op 13 oktober van 16.00-18.00 uur.

Schrijf je in via connessione.academiemanager.nl, of via mseepers@davinci.nl.

Inhoudelijke informatie.

Onderwijs wordt afwisselender, resultaten gaan omhoog!

Onderzoek toont aan dat samenwerkend leren een bijzonder veelzijdig en effectief onderwijsmiddel is. De inzet van coöperatieve leerstrategieën helpt om efficiënt leerdoelen te realiseren.  Het zorgt voor een hoge opbrengst en studenten leren gaandeweg, zonder een apart programma, sociale vaardigheden. Onderwijs wordt afwisselender en vol van energie en activiteit.

Door de actieve werkvormen krijg je een prachtige gereedschapskist vol met handige, direct inzetbare tools. Spencer Kagan, de ontwerper van deze stijl, heeft door vier basisprincipes de structuren zo in elkaar gezet dat het rendement van het leerproces voor alle studenten groot is. Hiermee kan de kloof tussen sterke en minder sterke studenten verkleind worden. Coöperatief leren brengt daarnaast een positieve en op samenwerking gerichte sfeer in de groep.

Bel ons Mail ons