Verzorgende- maatschappelijke zorg (VIG-MZ) Niveau 3- 3 jaar

Is het jouw passie om voor mensen met een zorgvraag te werken? Heb je hart voor mensen die extra zorg en begeleiding nodig hebben om zichzelf te kunnen redden? Hou je van afwisseling, ben je stressbestendig, sociaal vaardig en ondernemend? Dan is de brede opleiding Verzorgende en Maatschappelijke Zorg echt iets voor jou.

Over de opleiding

De brede opleiding VIG-MZ, een combinatie van Verzorgende en Maatschappelijke Zorg, bestaat uit drie profielen:

Je schrijft je in voor één van de profielen, maar tijdens je opleiding krijg je ook vakken van de andere profielen. Een groot deel van de opleiding is voor alle uitstroomprofielen hetzelfde. Je krijgt les in gemengde groepen en leert zo van je medestudenten. Met de opleiding VIG-MZ krijg je een brede basisopleiding en doe je praktijkervaring op in verschillende facetten van het werkveld. Hiermee heb jij dus straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. En kom je er tijdens je opleiding achter dat één van de andere profi elen toch beter bij je past dan kun je dit alsnog wijzigen. Het is ook mogelijk in twee profielen een diploma te behalen.

Wat leer je?

Tijdens je opleiding leer je hoe je cliënten helpt bij medische zorg, persoonlijke verzorging, zorg voor het huishouden. Daarnaast leer je hoe je zorgt voor een zinvolle dagbesteding voor je cliënt en krijg je creatieve vakken zodat je ook kunt begeleiden bij activiteiten.

Stage

Een belangrijk deel van je opleiding leer je in de praktijk door op stage te gaan. Je wordt hierin zowel vanuit school als vanuit het werkveld goed begeleid. Je doet op verschillende plaatsen werkervaring op en bouwt zo ook al aan je cv.

Na je opleiding

Heb je je diploma behaald dan kun je doorstromen naar een verwante niveau-4 opleiding, bijvoorbeeld verpleging of persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Ga je liever werken dan zijn de kansen op een baan het grootste als begeleider of verzorgende in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg.

MEER WETEN OF DIRECT INSCHRIJVEN?

Neem dan contact op met Gabriella Timmer,
domeinleider Gezondheidszorg & Welzijn.
Bel: 06 13673033 of mail: gabriellatimmer@davinci.nl